Mummon maksalaatikko
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Mari-mummon maksalaatikko

Perinteiset laatikkoruoat kypsyvät kuin itsekseen uunissa ja levittävät kotiin tuttua, jouluista tuoksuaan. Vanhan ajan maksalaatikon juhlaversio valmistetaan peuran tai hirven maksasta, riisin keittämiseen käytetään kermamaitoa ja voi lisätään kaksinkertainen määrä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mummon maksalaatikko:

350 g jauhettua maksaa
1 l maitoa
noin 1,25 dl puuroriisiä (110 g)
1 kananmuna
50 g voita tai margariinia
1 sipuli
1 dl rusinoita
0.8 dl siirappia
0.5 rkl suolaa
meiramia
(valkopippuria, inkivääriä)

Keskustelu

Moi. Todella toimiva ja iisi resepti. Mahdottoman vatsani vuoksi olen vaihtanut maidon lihaliemeen. Aivan loistavan hyvää, mehevää sekä suussasulavaa!
Jo monesti tehnyt makslooraa Tuula

Kommentoi juttua: Mari-mummon maksalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X