Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maksalaatikko

Perinteiset laatikkoruoat kypsyvät kuin itsekseen uunissa ja levittävät kotiin tuttua tuoksuaan. Vanhan ajan maksalaatikko ja sen juhlaversio valmistetaan peuran tai hirven maksasta, riisin keittämiseen käytetään kermamaitoa ja voi lisätään kaksinkertainen määrä.

Ainekset

Maksalaatikko

  • 350 g jauhettua maksaa
  • 1 l maitoa
  • 1 ¼ dl puuroriisiä (110 g)
  • 1 kananmuna
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 dl rusinoita
  • ¾ dl siirappia
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl meiramia
  • ¼ tl valkopippuria, inkivääriä

Valmistusohje

  1. Keitä riisit maidossa pehmeäksi puuroksi. Kuullota hienonnettu sipuli. Sekoita jauhettu maksa jäähtyneeseen puuroon, lisää kananmuna, kuullotettu sipuli, rusinat, siirappi ja mausteeksi suolaa, meiramia, valkopippuria ja inkivääriä.
  2. Kaada seos uunivuokaan. Jos kumoat maksalaatikon jäähtyneenä tarjolle, kypsennä se pitkänomaisessa vuoassa vesihauteessa 175 asteessa runsaan tunnin ajan tai kunnes maksalaatikko on kiinteää.

Lue myös: Maksa on herkullista pikaruokaa – katso helpot ohjeet!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maksalaatikko

Tuula Marttila

Moi. Todella toimiva ja iisi resepti. Mahdottoman vatsani vuoksi olen vaihtanut maidon lihaliemeen. Aivan loistavan hyvää, mehevää sekä suussasulavaa!
Jo monesti tehnyt makslooraa Tuula

Sinun täytyy kommentoidaksesi.