
Marinoidut hedelmät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 7.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 halkaistu vaniljatanko
- 1 kanelitanko
- 6 vihreäkuorista kardemummaa
- 4 tähtianista
- 7.5 dl valkoviiniä tai alkoholitonta omenaglögiä (Blossa)
- 1 kg persikoita, nektariineja, aprikooseja, luumuja tai omenia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon viini ja kuumenna liemi poreilevaksi.
2. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Pudota hedelmänpuolikkaat liemeen.
3. Ota kattila liedeltä, peitä leivinpaperilla ja anna maustua liemessä pari tuntia. Tarjoa marinoidut hedelmät jäähtyneinä jäätelön kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut hedelmät