Reseptit
alle 30 min

Marinoidut herkkusienet

Marinoidut herkkusienet on helppo valmistaa ja säilöä. Makua sieniin tuovat valkosipuli ja pippuri.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g herkkusieniä
2.5 dl viinietikkaa
2.5 dl vettä
1 tl suolaa

marinadi:

noin 2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
0.5 dl oliiviöljyä (extra vergine)
5 5 valkosipulinkynttä
muutama rosee- tai mustapippuri
3 laakerinlehteä

Valmistusohje

  1. Kuumenna viinietikka, vesi ja suola. Lisää puhtaat, tuoreet sienet ja kiehauta sienet. Anna kiehua noin 3 minuuttia. Valuta sienet.
  2. Kuumenna lasitölkki ja sen kansi kiehuvassa vedessä. Kaada sienet tölkkiin kuorittujen valkosipulinkynsien, laakerilehtien ja muutaman pippurin kanssa. Lisää tölkkiin sen verran öljyä, että sienet peittyvät. Sulje tölkki kuumalla kannella. Jäähdytä sienitölkki.
  3. Säilytä jääkaapissa. Sienet säilyvät jääkaapissa noin 6 viikkoa.
  • Tarjoa marinoituja, herkullisia sieniä alkupalana, salaateissa, pateen koristeena tai leivän päällyksenä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marinoidut herkkusienet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X