Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut kantarellit Saarenmaan tapaan

Marinoidut kantarellit valmistuvat helposti ja maistuvat esimerkiksi paistetun tai grillatun kalan tai liharuoan lisuukkeena. Hyödynnä marinadi salaatinkastikkessa tai risotossa.

Ainekset

Marinoidut kantarellit Saarenmaan tapaan

  • 300 g kantarelleja
  • 1 tl öljyä
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 4 rkl hienoa persiljasilppua

viinietikkaliemeen:

  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl valko- tai hunajaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • (½ tl hunajaa)
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • muutama tillinvarsi

Valmistusohje

Marinoidut kantarellit tehdään Saarenmaan tapaan näin:

Marinoidut kantarellit säilötään sipulin ja tillin kanssa tölkkiin.

  1. Puhdista kantarellit isoon kattilaan. Lisää öljy ja kypsennä sienet hyvin miedolla lämmöllä sekoitellen kypsiksi niin, että tilavuus vähenee puoleen. Lisää joukkoon varsineen silputut sipulit. Katkaise levyn lämpö, mutta kuumenna edelleen sekoittaen minuutin ajan.
  2. Lisää persiljasilppu.
  3. Kaada kantarellit sipuleineen lasitölkkiin. Ripottele väliin kokonaisia pippureita, jos haluat.
  4. Sekoita öljy ja viinietikka. Lisää mausteeksi maun mukaan suolaa ja pippuria sekä halutessasi hunajaa. Kaada liemi kantarellien päälle ja paina sienet liemeen. Kierrä sienten pintaan rengas tillinvarsista niin, etteivät ne pääse kohoamaan öljystä (tai peitä pinta voipaperipyörylällä).
  5. Sulje tölkki tiiviisti kannella. Käytä kantarellit valutettuina ruoan lisukkeeksi ja jäljelle jäävä öljy salaatinkastikkeeksi tai paistamiseen.

Katso myös: Sesongin herkku kantarelli tipuu moneen – katso parhaat ohjeet

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut kantarellit Saarenmaan tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.