Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset voi käyttää monella tavalla. Porkkanat, punasipulit, retiisit, parsa- ja kukkakaalit marinoidaan öljyllä, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 100 g parsakaalia
  • 100 g porkkanoita
  • 150 g kukkakaalia
  • 50 g punasipulia
  • 50 g retiisiä

marinadi:

  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • basilikaa, kirveliä
  • persiljaa

Valmistusohje

Marinoidut kasvikset jätetään maustumaan marinadiliemessä yön yli.

  1. Paloittele kasvikset. Kiehauta parsa-ja kukkakaalilohkot sekä porkkanaviipaleet nopeasti, pari minuuttia. Valuta ja laita kulhoon.
  2. Sekoita marinadiliemi ja kaada kasvisten päälle. Anna marinoitua viileässä yön yli.

Kasvikset voi tarjota sellaisenaan marinoituna, paistaa nopeasti pannulla tai lämmittää ne uunissa.

Katso myös: Pikkelöidyt kasvikset Grillatut kasvikset Itämaiset kasvikset Katso myös Anna.fi: Höyrytetyt kasvikset hernepeston kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut kasvikset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.