Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut kesäkurpitsat

Marinoidut kesäkurpitsat grillataan ja nautitaan vaikka grillatun kalan lisukkeena. Pitkänomaiset grillin raidoittamat viipaleet ovat näyttävää tarjottavaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marinoidut kesäkurpitsat

  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • öljyä

Marinadi:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • silputtuja yrttejä: basilikaa, timjamia, oreganoa
  • rouhittua mustapippuria
  • merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Marinoidut kesäkurpitsat paahtuvat grillissä näin:

1. Leikkaa kesäkurpitsat renkaiksi tai pitkänomaisiksi viipaleiksi. Roiski päälle hieman öljyä ja sekoita öljy tasaisesti. Grillaa viipaleet tai paahda pannulla.

2. Sekoita marinadiainekset ja kaada marinadi kulhoon grillattujen kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman tunnin ajan. Tarjoa marinoidut kesäkurpitsat esimerkiksi Sikke Sumarin kokonaisena grillatun siian kanssa.

Katso myös: Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti

Katso myös Anna.fi: Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut kesäkurpitsat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.