Marinoidut kesäkurpitsat
Marinoidut kesäkurpitsat grillataan ja nautitaan vaikka grillatun kalan lisukkeena. Pitkänomaiset grillin raidoittamat viipaleet ovat näyttävää tarjottavaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Marinoidut kesäkurpitsat
- 3 pientä kesäkurpitsaa
- öljyä
Marinadi:
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- silputtuja yrttejä: basilikaa, timjamia, oreganoa
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Marinoidut kesäkurpitsat paahtuvat grillissä näin:
1. Leikkaa kesäkurpitsat renkaiksi tai pitkänomaisiksi viipaleiksi. Roiski päälle hieman öljyä ja sekoita öljy tasaisesti. Grillaa viipaleet tai paahda pannulla.
2. Sekoita marinadiainekset ja kaada marinadi kulhoon grillattujen kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman tunnin ajan. Tarjoa marinoidut kesäkurpitsat esimerkiksi Sikke Sumarin kokonaisena grillatun siian kanssa.
Katso myös: Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti
Katso myös Anna.fi: Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut kesäkurpitsat