marinoidut paprikat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut paprikat

Uunissa tai grillissä paahdetut paprikat maustuvat herkuiksi tällä valkosipulilla, yrteillä ja sitruunalla maustetulla marinadilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Marinoidut paprikat:

  • 4 eriväristä paprikaa

Paprikoiden marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • kourallinen yrttejä (basilikaa, sitruunatimjamia, oreganoa, persiljaa)

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Huuhdo paprikanpuolikkaat ja lado ne uunipellille asetetun ritilän päälle. Paahda uunin grillivastuksen alla tai grillissä, kunnes kuori mustuu ja kupruilee. Nostele paprikat kulhoon ja peitä kulho muovilla. Anna paprikoiden jäähtyä ja hikoilla noin 20 minuuttia.

2. Poista paprikoista kuoret ja leikkaa viipaleiksi.

3. Sekoita marinadin ainekset. Lado paprikasuikaleet kulhoon, kaada liemi päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso myös: Kasvissyöjän grilliherkut – näihin kasviksiin ihastuvat kaikki!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut paprikat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.