Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Marinoidut rouskut

Rouskuista maustuu parissa päivässä mainio lisuke.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

1. päivä

1 l karva- tai kangasrouskuja
3 rkl karkeaa merisuolaa

2. päivä

3 valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia ja rosmariinia
1 laakerinlehti
2 rkl valkoviinietikkaa
noin 2 dl oliiviöljyä

Keskustelu

Onkohan suolan määrä reseptissä todella oikein? Pidin sieniä tuossa suolamäärässä vain muutaman tunnin, en vuorokautta. Sienet muuttuivat jo siinä ajassa todella suolasiksi, syömäkelvottomiksi kuin suolasienet. Liottelin sen jälkeen suolaa pois pitkän tovin, ennen kuin laitoin sienet öljyyn.

Ohjeen suolamäärää on nyt pienennetty. Marinoidut rouskut voi valmistaa myös niin, että keittää rouskut suolavedessä ja marinoi ne oliiviöljy-etikassa ilman purkkisuolausta.

Kommentoi juttua: Marinoidut rouskut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X