Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut silakat

"Marinoidut silakat ovat fantastisen hyviä tuoreiden yrttien ja höyryävän kuumien perunoiden kanssa!" , kertoo tämän reseptin Kotiliedelle antanut kalastaja Klaus Berglund.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Marinoidut silakat

  • 1 kg silakkafileitä
  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 l vettä

Kastike marinoiduille silakoille

  • 1 prk (200g) kermaviiliä
  • 200 g majoneesia
  • 1 tl (noin) kuivattua rakuunaa
  • 1-2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 rouhaisu mustapippuria
  • 1 kynsi valkosipulia hienonnettuna
  • 1-2 tl sinappia
  • 1 rouhaisu suolaa

Valmistusohje

Marinoidut silakat valmistuvat näin.

  1. Anna silakkafileiden maustua kylmässä etikkavedessä noin 4 tuntia, jos lämpötila on 15 astetta. Jos on lämpimämpää, lyhennä aikaa. Kylmemmässä fileet saavat sen sijaan olla kauemmin. Siivilöi liotusliemi pois.
  2. Marinoidut silakat maustuvat vielä kastikkeella, sekoita kastikkeeksi yhtä paljon majoneesia ja kermaviiliä. Lisää mausteeksi runsaasti kuivattua rakuunaa ja tuoretta persiljaa ja maun mukaan sinappia, valkosipulia, suolaa, musta- ja valkopippuria.
  3. Anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Marinoidut silakat ovat parhaimmillaan 2-4 vrk:n kuluessa mutta säilyvät jääkaapissa viikon.

Katso myös: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Graavit silakat Sorsapuiston tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut silakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.