Marinoidut viikunat
Marinoidut viikunat sopivat niin joulun alkupalapöytään maksapateen kanssa kuin pääruokien lisukkeeksi. Viikunat valmistuvat muuten vikkelästi, kunhan varaat pari tuntia maustumiseen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Marinoidut viikunat
- 300 g tuoreita viikunoita
Viikunoiden marinadi
- 1 rkl madeiraa
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl makeahkoa balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl kanelia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Marinoidut viikunat tehdään helposti näin:
1. Huuhtele viikunat ja kuivaa ne. Leikkaa viikunat neljään osaan. 2. Valmista marinadi: sekoita madeira, appelsiinimehu, balsamiviinietikka, suola, mustapippuri ja kaneli sekä öljy. 3. Valele marinadi viikunoiden päälle. Anna maustua 1–2 tuntia. 4. Tarjoa marinoidut viikunat maksapateen kanssa alkupalana tai lihan, vaikkapa paahtofileen tai kalkkunanfileen lisukkeena.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä vuonna 2002.
Kaipaatko lisää vinkkejä hedelmälisukkeisiin? Kokeile chutneya tai Sikke Sumarin marinoitua melonisalaattia.
Lue myös Anna.fi: Viikunainen salaatinkastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut viikunat