Marinoidut viikunat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut viikunat

Marinoidut viikunat sopivat niin joulun alkupalapöytään maksapateen kanssa kuin pääruokien lisukkeeksi. Viikunat valmistuvat muuten vikkelästi, kunhan varaat pari tuntia maustumiseen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Marinoidut viikunat

  • 300 g tuoreita viikunoita

Viikunoiden marinadi

  • 1 rkl madeiraa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl makeahkoa balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl kanelia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Marinoidut viikunat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele viikunat ja kuivaa ne. Leikkaa viikunat neljään osaan. 2. Valmista marinadi: sekoita madeira, appelsiinimehu, balsamiviinietikka, suola, mustapippuri ja kaneli sekä öljy. 3. Valele marinadi viikunoiden päälle. Anna maustua 1–2 tuntia. 4. Tarjoa marinoidut viikunat maksapateen kanssa alkupalana tai lihan, vaikkapa paahtofileen tai kalkkunanfileen lisukkeena.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä vuonna 2002.

Kaipaatko lisää vinkkejä hedelmälisukkeisiin? Kokeile chutneya tai Sikke Sumarin marinoitua melonisalaattia.

Lue myös: Viikuna on paljon muutakin kuin fiini koriste ja naposteltava – maista makeaa hedelmää salaateissa ja jälkkäreissä

Lue myös Anna.fi: Viikunainen salaatinkastike

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut viikunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.