Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu parsakaalisalaatti

Marinoitu parsakaalisalaatti saa herkullisen maun vihreistä yrteistä ja pinjansiemenistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Marinoitu parsakaalisalaatti

  • 500 g parsakaalia
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 dl ruohosipulia/varsisipulia
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl pinjaminsiemeniä

kastike:

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa/muuta yrttiä

Valmistusohje

Marinoitu parsakaalisalaatti tehdään näin:

  1. Keitä parsakaalia ja kukkakaalia muutama minuutti, niin että ne pehmenevät hieman, mutta säilyttävät silti rapsakoina. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Paista pinjansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Ole tarkkana, sillä siemenet palavat helposti.
  2. Silppua ruohosipuli ja persilja. Leikkaa parsakaali ja kukkakaali paloiksi. Sekoita kaalit ja yrtit keskenään.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten päälle. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Tarjoile marinoitu parsakaalisalaatti alkupalana tai pääruoan lisukesalaattina.

Vinkki: Parsakaali on herkullinen ja terveellinen superruoka – kurkkaa mihin kaikkiin ruokiin broccoli sopii

Lue myös Anna.fi: Parsakaali taipuu moneen – katso parhaat parsakaalireseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu parsakaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.