Marinoitu porsaanfilee
Marinoitu porsaanfilee saa mehevyyttä tilkasta öljyä. Inkivääri, sitruuna, valkosipuli ja timjami maustavat possunfileen. Öljy kuljettaa makuja ja pyöristää eri maut maittavaksi kokonaisuudeksi. Varaa marinoitumiseen vähintään kaksi tuntia aikaa. Lisää porsaanfileeseen suola vasta kypsennysvaiheessa, sillä suola poistaa lihasta nestettä. Marinoidun porsaanfileen voi kypsentää uunissa tai grillissä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Marinoitu porsaanfilee
- 1 kpl porsaan sisäfilee (noin 600 g)
Marinadi:
- 1 rkl öljyä
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 1 tl hunajaa tai 1 rkl mangochutneysäilykettä
- timjamia
- 2-3 valkosipulinkynttä
Pinnalle:
- 1 tl sormisuolaa tai soijakastiketta
Valmistusohje
Marinoitu porsaanfilee valmistuu näin:
Marinoitu porsaanfilee valmistuu noin tunnissa, mutta marinoitumiseen kannattaa varata aikaa 2-6 tuntia.
Sekoita marinadiainekset. Aseta lihapala pakastepussiin. Kaada marinadi lihan päälle ja kääri pussista tiukka paketti. Anna maustua ainakin kaksi tuntia.
Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kypsennys uunissa:
Ota porsaanfilee pussista ja aseta se uunivuokaan. Ripota päälle suolaa tai soijakastiketta. Kypsennä possunfilettä tunti 150-asteisessa uunissa.
Kypsennys grillissä:
Anna grillin kuumentua hyvin, jotta possunfileen pinta saa kauniin ruskean värin.
Kun fileen pinta on kauttaaltaan ruskistettu, vähennä grillin lämpöä. Työnnä lihalämpömittari possunfileen paksuimpaan kohtaan ja grillaa kunnes lihan sisälämpö on noin 67 astetta.
Ota marinoitu porsaanfilee pois grillistä ja kääri se folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä muutamalla asteella, mutta säilyttää mehukkuutensa.
Katso myös: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sitrusmarinadi porsaanlihalle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu porsaanfilee