Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu punasipuli

Marinoitu punasipuli höystää salaatit, maistuu grillatun lihan kanssa ja maustaa hodarit. Sen valmistaminen on helppoa ja vaivatonta. Tee kerralla isompi satsi ja säilytä marinoidut punasipulit  jääkaapissa. Marinoitu punasipuli kruunaa lisukkeena monet herkut. Tässä Kotilieden pomminvarma resepti!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Marinoitu punasipuli

  • 2 kpl punasipulia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 kpl kokonaista mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Marinoitu punasipuli valmistuu helposti näin:

1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, mustapippurit ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta vielä.

3. Anna punasipulin jäähtyä ja lisää sekaan rypsiöljy.

4. Jäähdytä punasipuli kunnolla jääkaapissa ennen tarjoamista, ainakin tunnin ajan. Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa noin 2-3 viikkoa.

Vinkki: Kokeile myös Mustaherukkamarinoituja punasipuleita

Lue myös Anna.fi: Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity sipuli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu punasipuli

Pike

Tuli muuten tosi hyvää tein isomman annoksen mutta syötiin kaikki jo. Helppoa kuin mitä , ja ihanaa

A

Puoli desiä etikkaa ei riittänyt peittämään edes yhtä sipulia. Onkohan ohjeessa liian vähän?

Minttu

Ei ole tarkoitus, että sipuli ui liemessä (lientö ei ole edes tarkoitus loppupeleissä syödä). Sekoita ajoittain, niin kaikki sipulit saa marinadia 🙂

Samu

Mikä kiehauttamisen tarkoitus on?

Makua

Se myös tappaa bakteerit eli säilyy pitempään

Tia

Sulattaa sokeri ja pehmittää sipulit!

Mari

Nämä on superhyviä! Helppo tehdä ja sopivat monien ruokien kanssa.

Anne

Kauanko säilyy jääkaapissa?

Mustalupiini

Niin kauan että syöt ne

Kola-olli

Liian hapokasta!

Maizku

Todella hyvää! Vähensin öljyn määrää reilusti.

Isoäiti

Olen tehnyt monet kerran ns. punasipulihilloa joka säilyy jääkaapissa kyllä muutaman viikon. Ellei mene parempiin suihin ennen sitä.
Ohje: 3-4-5 ( koosta riippuen) punasipulia siivutettuna, 1 dl vettä, 1 dl sokeria ja 1 dl etikkaa liemi sekoitetaan ja kiehutetaan sipulien kera n. 5-10 min. miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja laita liemineen suljettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä. On todellakin hyvää ja pehmeän makuista ihan minkä tahansa ruuan lisukkeena.

Tepa Saimaan saaresta

Todella helppo Säilyy ellei uppoa suihin tai T——piin Hyvää raavi jalankin kanssa 😊🤗

Elisabet

Tämä on paras ohje! Hyvä, että löysin sen täältä.

Elisabet

Siis tämä isoäidin kirjoittama.

Mane59

On myös helppo tapa tehdä hyvää punasipulista.
Silppua punasipuli renkaiksi ja upottaa ne valmiiseen Sweet chili -kastikkeeseen.
Huippuhyvää ja helppoa ilman keittämistä ja erilaisia aineita.

Mane59

Tein kyllä tuon edellä mainitun juuri äsken. Maistellaan huomenna. Kerron sitten mielipiteeni 🙂

Enni

Mitä öljyä tulisi käyttää?

Makua

Ohjeissa yleensä öljy on aina rypsiöljy ja oliiviöljy on sitten mainittu erikseen.

Sari

Kannattaa käyttää hyvää oliiviöljyä.

Ana

Luulen, et ihan rypsiöljyä. Sitä käytin itse.

Anja

Ohjeessa liian paljon öljyä

Vastaa käyttäjälle PikePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.