Marinoitu punasipuli
Marinoitu punasipuli höystää salaatit, maistuu grillatun lihan kanssa ja maustaa hodarit. Sen valmistaminen on helppoa ja vaivatonta. Tee kerralla isompi satsi ja säilytä marinoidut punasipulit jääkaapissa. Marinoitu punasipuli kruunaa lisukkeena monet herkut. Tässä Kotilieden pomminvarma resepti!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoitu punasipuli
- 2 kpl punasipulia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 3 kpl kokonaista mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Marinoitu punasipuli valmistuu helposti näin:
1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, mustapippurit ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta vielä.
3. Anna punasipulin jäähtyä ja lisää sekaan rypsiöljy.
4. Jäähdytä punasipuli kunnolla jääkaapissa ennen tarjoamista, ainakin tunnin ajan. Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa noin 2-3 viikkoa.
Vinkki: Kokeile myös Mustaherukkamarinoituja punasipuleita
Lue myös Anna.fi: Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity sipuli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu punasipuli
Tuli muuten tosi hyvää tein isomman annoksen mutta syötiin kaikki jo. Helppoa kuin mitä , ja ihanaa
Puoli desiä etikkaa ei riittänyt peittämään edes yhtä sipulia. Onkohan ohjeessa liian vähän?
Ei ole tarkoitus, että sipuli ui liemessä (lientö ei ole edes tarkoitus loppupeleissä syödä). Sekoita ajoittain, niin kaikki sipulit saa marinadia 🙂
Mikä kiehauttamisen tarkoitus on?
Se myös tappaa bakteerit eli säilyy pitempään
Sulattaa sokeri ja pehmittää sipulit!
Nämä on superhyviä! Helppo tehdä ja sopivat monien ruokien kanssa.
Kauanko säilyy jääkaapissa?
Niin kauan että syöt ne
Liian hapokasta!
Todella hyvää! Vähensin öljyn määrää reilusti.
Olen tehnyt monet kerran ns. punasipulihilloa joka säilyy jääkaapissa kyllä muutaman viikon. Ellei mene parempiin suihin ennen sitä.
Ohje: 3-4-5 ( koosta riippuen) punasipulia siivutettuna, 1 dl vettä, 1 dl sokeria ja 1 dl etikkaa liemi sekoitetaan ja kiehutetaan sipulien kera n. 5-10 min. miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja laita liemineen suljettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä. On todellakin hyvää ja pehmeän makuista ihan minkä tahansa ruuan lisukkeena.
Todella helppo Säilyy ellei uppoa suihin tai T——piin Hyvää raavi jalankin kanssa 😊🤗
Tämä on paras ohje! Hyvä, että löysin sen täältä.
Siis tämä isoäidin kirjoittama.
On myös helppo tapa tehdä hyvää punasipulista.
Silppua punasipuli renkaiksi ja upottaa ne valmiiseen Sweet chili -kastikkeeseen.
Huippuhyvää ja helppoa ilman keittämistä ja erilaisia aineita.
Tein kyllä tuon edellä mainitun juuri äsken. Maistellaan huomenna. Kerron sitten mielipiteeni 🙂
Mitä öljyä tulisi käyttää?
Ohjeissa yleensä öljy on aina rypsiöljy ja oliiviöljy on sitten mainittu erikseen.
Kannattaa käyttää hyvää oliiviöljyä.
Luulen, et ihan rypsiöljyä. Sitä käytin itse.
Ohjeessa liian paljon öljyä