Marja-hedelmäpiirakat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 150 g voita
- 2 kananmunankeltuaista
- 5 rkl tomusokeria
- 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
- 3.5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3-4 dl vadelmia
- 2-3 tuoretta tai säilykepersikkaa paloiteltuna
Pinnalle
- 4 kananmunankeltuaista
- 5 rkl tomusokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
- 4 rkl marsalaa, sherryä tai muuta makeaa viiniä
Valmistusohje
Marja-hedelmäpiirakat aateloidaan viinivaahdolla. Pienet ja somat leivonnaiset hurmaavat kahvipöydässä elegantilla ulkonäöllään.
1. Sekoita pehmeä voi ja keltuaiset. Lisää tomusokeri, appelsiininkuori ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina muffinipellin pohjille ja reunoille. Aseta päälle leivinpaperipalat ja nosta painoksi kuivattuja herneitä. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Poista painot ja leivinpaperi. Paista pohjia muutama minuutti. Anna pohjien jäähtyä.
2. Sekoita teräskulhossa keltuaiset, tomusokeri, maissitärkkelys ja appelsiininkuoriraaste. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Vatkaa seosta hetki, jotta seos hieman lämpenee. Lisää joukkoon ohuena nauhana viini samalla sekoittaen. Kypsennä massaa koko ajan vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Kun seos on kuohkeaa, nosta kulho syrjään ja vaahdota, kunnes seos jäähtyy.
3. Jaa marjat ja hedelmät leivospohjiin. Lusikoi päälle vaahtoa. Anna piirakoiden pintaan väriä hieman kaasupolttimella. Tarjoa marja-hedelmäpiirakat heti.
Ohje: Terttu Laaksonen, Jämsä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marja-hedelmäpiirakat