Marja-marenkipelti
Marja-marenkipelti on kesän näyttävin jälkiruokaherkku, joka syntyy hetkessä marengeista, marjoista ja ihastuttavan makuisesta kookoskermavaahdosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marja-marenkipelti
- 100 g marenkipohjia tai marenkeja
- 250 g vadelmia, mansikoita, mustikoita tai herukoita
Marjakastike
- 250 g vadelmia ja punaherukoita
- ½ dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
Kookoskermavaahto
- 2 dl vispikermaa
- 150 g kreikkalaista kookosjogurttia (Valio Eila)
Valmistusohje
Marja-marenkipelti valmistuu helposti näin:
- Valmista ensin marjakastike. Puhdista ja riivi yhteensä 250 grammaa vadelmia ja punaherukoita kulhoon. Lisää puoli desilitraa sokeria ja puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
- Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 150 grammaa kreikkalaista kookosjogurttia ja sekoita tasaiseksi.
- Murenna sata grammaa marenkipohjia reiluiksi paloiksi laakealle tarjoiluvadille. Perkaa yhteensä 250 grammaa marjoja, kuten mansikoita, vadelmia, mustikoita tai herukoita. Kokoa marja-marenkipelti asettelemalla marjat, marjakastike sekä kookoskermavaahto murustellun marengin kera kerroksittain tarjoiluvadille.
Lue myös: Eton mess -marenkijälkiruoka
Lue myös Anna.fi: Marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marja-marenkipelti