Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marja-marenkipelti

Marja-marenkipelti on kesän näyttävin jälkiruokaherkku, joka syntyy hetkessä marengeista, marjoista ja ihastuttavan makuisesta kookoskermavaahdosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marja-marenkipelti

  • 100 g marenkipohjia tai marenkeja
  • 250 g vadelmia, mansikoita, mustikoita tai herukoita

Marjakastike

  • 250 g vadelmia ja punaherukoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Kookoskermavaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g kreikkalaista kookosjogurttia (Valio Eila)

Valmistusohje

Marja-marenkipelti valmistuu helposti näin:

  1. Valmista ensin marjakastike. Puhdista ja riivi yhteensä 250 grammaa vadelmia ja punaherukoita kulhoon. Lisää puoli desilitraa sokeria ja puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 150 grammaa kreikkalaista kookosjogurttia ja sekoita tasaiseksi.
  3. Murenna sata grammaa marenkipohjia reiluiksi paloiksi laakealle tarjoiluvadille. Perkaa yhteensä 250 grammaa marjoja, kuten mansikoita, vadelmia, mustikoita tai herukoita. Kokoa marja-marenkipelti asettelemalla marjat, marjakastike sekä kookoskermavaahto murustellun marengin kera kerroksittain tarjoiluvadille.

Lue myös: Eton mess -marenkijälkiruoka

Lue myös Anna.fi:  Marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marja-marenkipelti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.