Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marja-marenkipiirakka

Marja-marenkipiirakka on täydellinen kesäleivonnainen. Ohje on käyttökelpoinen koko kesän. Voit leipoa piirakan raparperista, mustikoista, karhunvatukoista, karviaisista, puna- tai mustaherukoista. Kirpsakoita marjoja tasapainottaa makea ja ihanan rapsakka marenkihuntu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Marja-marenkipiirakka, pohja

  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • ½ dl maitoa

Marjamareki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl punaherukoita tai pehmeäksi keitettyä raparperia

Valmistusohje

Marja-marenkipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Ota neljä kananmunaa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, yksi deslitra perunajauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sulata 50 grammaa voita. Lisää voi ja puoli deslitraa maitoa taikinaan ja sekoita nuolijalla.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle noin parin sentin paksuiseksi kerrokseksi.  Taikina ei riitä kokonaiselle 60 sentin levyiselle pellille vaan jää vajaaksi. Voit halutessasi paistaa sen myös suuressa piirakkavuoassa. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen marengin lisäämistä.
  3. Vatkaa neljä valkuaista ja kaksi deslitraa sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja kolme desiä punaherukoita. Levitä paistetun pohjan päälle.
  4. Paista marja-marenkipiirakka 230 asteessa uunin ylätasolla noin viisi minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.

Lue myös: Marjapiirakka kruunaa kahvihetken – valitse suosikkisi Kotilieden parhaista ohjeista

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen marenki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marja-marenkipiirakka

Aukke

Toivottavasti maistuu hyvältä, mutta ei piirakasta tullut lähellekään kuvan näköistä. Marenkia on runsaasti, mutta pohja ei riittänyt edes venyttämälläkään uunipellille.

Tutka

Ainesluettelossa 3 dl punaherukoita, ohjeessa 3 ruokalusikallista?

Sanna Mansikkamäki

Ohjeeseen korjattu kolme desilitraa herukoita.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.