
Marja-marenkipiirakka
Marja-marenkipiirakka on täydellinen kesäleivonnainen. Ohje on käyttökelpoinen koko kesän. Voit leipoa piirakan raparperista, mustikoista, karhunvatukoista, karviaisista, puna- tai mustaherukoista. Kirpsakoita marjoja tasapainottaa makea ja ihanan rapsakka marenkihuntu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
Marja-marenkipiirakka, pohja
- 4 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- ½ dl maitoa
Marjamareki
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 dl punaherukoita tai pehmeäksi keitettyä raparperia
Valmistusohje
Marja-marenkipiirakka leivotaan helposti näin:
- Ota neljä kananmunaa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, yksi deslitra perunajauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sulata 50 grammaa voita. Lisää voi ja puoli deslitraa maitoa taikinaan ja sekoita nuolijalla.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle noin parin sentin paksuiseksi kerrokseksi. Taikina ei riitä kokonaiselle 60 sentin levyiselle pellille vaan jää vajaaksi. Voit halutessasi paistaa sen myös suuressa piirakkavuoassa. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen marengin lisäämistä.
- Vatkaa neljä valkuaista ja kaksi deslitraa sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja kolme desiä punaherukoita. Levitä paistetun pohjan päälle.
- Paista marja-marenkipiirakka 230 asteessa uunin ylätasolla noin viisi minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen syömistä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.
Lue myös: Marjapiirakka kruunaa kahvihetken – valitse suosikkisi Kotilieden parhaista ohjeista
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen marenki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marja-marenkipiirakka
Toivottavasti maistuu hyvältä, mutta ei piirakasta tullut lähellekään kuvan näköistä. Marenkia on runsaasti, mutta pohja ei riittänyt edes venyttämälläkään uunipellille.
Ainesluettelossa 3 dl punaherukoita, ohjeessa 3 ruokalusikallista?
Ohjeeseen korjattu kolme desilitraa herukoita.