Britatorttu
Britatorttu on perinteinen kesäherkku, jonka täytteitä ja koristeita vaihtamalla sopii toki myös muihin vuodenaikoihin. Rento leivonnainen sopii myös niille, joiden mielestä maku on kakussa pikkutarkkaa koristelua tärkeämpää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Britatorttu, pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munankeltuaista
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermamaitoa
Britatorttu, marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl hienoa sokeria
- ¾ dl Marianne Crush -rouhetta
Britatorttu, täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g Valio kuningatarrahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- (pari lusikallista turkkilaista jogurttia)
- 1 l tuoreita marjoja (esimerkiksi mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita)
Valmistusohje
Britatorttu leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota pohjaa varten voi ja sokerit. Lisää munankeltuaiset yksitellen samalla sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos ja kermamaito. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, joka ei irtoa kulhon pohjasta. Lisää Marianne Crush -rouhe varovasti käännellen. Levitä marenkiseos pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Voit halutessasi tehdä aaltokuvioita esimerkiksi lusikalla ja ripotella pähkinärouhetta tai MarianneCrush -rouhetta pinnalle. Paista 175-asteessa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki alkaa kovettua. Älä kuitenkaan anna marengin ruskistua liikaa.
3. Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sekoita joukkoon rahka sekä vaniljasokeri. Lisää tarvittaessa sokeria, mutta älä tee täytteestä liian makeaa. Voit lisätä myös turkkilaista jogurttia antamaan raikkautta.
4. Leikkaa jäähtynyt britatorttu kahteen osaan. Nosta toinen osa varovasti esimerkiksi lastan avulla tarjoilulautaselle ja levitä päälle täytettä. Laita sitten runsaasti marjoja ja ripottele tarvittaessa sokeria marjojen happamuuden mukaan. Nosta toinen pohjalevyn osa marjojen päälle.
Vinkki! Viimeistele britatorttu halutessasi levittämällä kannen päälle vielä kerma-rahkaseosta ja koristelemalla marjoilla ja tuoreilla yrteillä.
Ohje: Jeremias Rantanen, Varkaus
Lue myös: Raparperibrita
Lue myös Anna.fi: Hedelmäbritakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Britatorttu