Reseptit
alle 30 min
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Marjainen pavlova

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoa sokeria
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maizenaa
Mainos

täyte:

1 tlk laktoositonta kuohukermaa (3,3dl)
3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
1 l tuoreita marjoja: mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita ja/tai herukoita
tai vaihtoehtoisesti eksoottisia hedelmiä kuten mangoa, kiiviä ja papaijaa

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.

2. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.

3. Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.

4. Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Koristele pavlova marjoilla. Tarjoa heti.

Katso videolta miten pavlova valmistuu!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marjainen pavlova

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X