Marjainen pavlova
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 6 munanvalkuaista
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maizenaa
täyte:
- 1 tlk laktoositonta kuohukermaa (3,3dl)
- 3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 1 l tuoreita marjoja: mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita ja/tai herukoita
- tai vaihtoehtoisesti eksoottisia hedelmiä kuten mangoa, kiiviä ja papaijaa
Valmistusohje
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
2. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
3. Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
4. Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Koristele pavlova marjoilla. Tarjoa heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjainen pavlova
Pieleen meni, ei irronnut leivinpaperista!