
Marjapavlova
Marjapavlova on kesän kahvipöydän kaunotar. Tätä marjapavlovaa varten on tehty tuplataikina.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marjapavlova, marenkipohja
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 ½ dl erikoishienoa sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 1 tl sitruunamehua
Marjapavlova, täyte
- 4 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl mantelilastuja
- 1 rkl amarettolikööriä
Päälle
- 3 dl tuoreita vadelmia, mustikoita, mansikoita ja/tai punaherukoita
Valmistusohje
Marjapavlova leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan vaahtoon. Lisää lopuksi perunajauhot. Marenki on valmista, kun se on paksua ja kiiltävää.
2. Tee leivinpaperille kaksi ympyrää (noin 20 cm). Lusikoi marenkia ympyrän sisään, tee lusikalla aaltoja marengin pintaan.
3. Paista 100 asteessa kiertoilmauunissa 1 tunti, laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Nostele vaahdon joukkoon varovasti kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut ja amaretto.
5. Kokoa marjapavlova juuri ennen tarjoilua. Levitä pohjalle puolet vaahdosta ja paloiteltuja marjoja. Laita kansi päälle ja levitä kannen päälle loput vaahdosta.
6. Koristele marjapavlova tuoreilla mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla.
Lue myös: Suklainen vadelma-pavlovarulla Pähkinäpavlova Lue myös Anna.fi: Passionpavlova
- gluteenittomat leivonnaiset
- kakut
- kevään juhlat
- makeat leivonnaiset
- marengit
- marjat
- pavlova
- rippijuhlat
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Juhlat
- Kotimaiset marjat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Vappu
- Kananmuna
- Marjat
- Gluteeniton
- Kasvis
- Jälkiruoat
- Makeat leivonnaiset
- Ranskalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjapavlova