Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjapavlova

Marjapavlova on kesän kahvipöydän kaunotar. Tätä marjapavlovaa varten on tehty tuplataikina.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marjapavlova, marenkipohja

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 ½ dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl sitruunamehua

Marjapavlova, täyte

  • 4 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl amarettolikööriä

Päälle

  • 3 dl tuoreita vadelmia, mustikoita, mansikoita ja/tai punaherukoita

Valmistusohje

Marjapavlova leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan vaahtoon. Lisää lopuksi perunajauhot. Marenki on valmista, kun se on paksua ja kiiltävää.

2. Tee leivinpaperille kaksi ympyrää (noin 20 cm). Lusikoi marenkia ympyrän sisään, tee lusikalla aaltoja marengin pintaan.

3. Paista 100 asteessa kiertoilmauunissa 1 tunti, laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Nostele vaahdon joukkoon varovasti kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut ja amaretto.

5. Kokoa marjapavlova juuri ennen tarjoilua. Levitä pohjalle puolet vaahdosta ja paloiteltuja marjoja. Laita kansi päälle ja levitä kannen päälle loput vaahdosta.

6. Koristele marjapavlova tuoreilla mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla.

marjaisa pavlova
Marjapavlova yhdistää komeat kerrokset, rapean marengin ja pehmeän kermatäytteen. Kuva: Kristiina Kurronen

 

Lue myös: Suklainen vadelma-pavlovarulla Pähkinäpavlova Lue myös Anna.fi: Passionpavlova


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjapavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.