Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Marjaisa pavlova

Marjapavlova on kesän kahvipöydän kaunotar. Tätä marjapavlovaa varten on tehty tuplataikina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenki:

4 kananmunanvalkuaista
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Täyte

4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilastuja
1 rkl amarettolikööriä

Päälle

tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita, punaherukoita)

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan vaahtoon. Lisää lopuksi perunajauhot. Marenki on valmista, kun se on paksua ja kiiltävää.

2. Tee leivinpaperille kaksi ympyrää (noin 20 cm). Lusikoi marenkia ympyrän sisään, tee lusikalla aaltoja marengin pintaan.

3. Paista 100 asteessa kiertoilmauunissa 1 tunti, laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Nostele vaahdon joukkoon varovasti kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut ja amaretto.

5. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Levitä pohjalle puolet vaahdosta ja paloiteltuja marjoja. Laita kansi päälle ja levitä kannen päälle loput vaahdosta. Koristele marjoilla.

marjaisa pavlova

Marjaisa pavlova yhdistää komeat kerrokset, rapean marengin ja pehmeän kermatäytteen. Kuva: Kristiina Kurronen

 

Lisää reseptejä:

Suklainen vadelma-pavlovarulla
Pähkinäpavlova
Ruoka.fi: Passionpavlova

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marjaisa pavlova

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X