Reseptit
yli 60 min

Marjamehu

Marjamehu valmistuu mistä tahansa marjoista: viinimarjat, vadelma, mansikka, mustikka, puolukka, karviainen, marja-aronia, raparperi, tyrni ja karpalo sekä omena, luumu, kirsikka tai kriikuna sopivat kaikki. Eri raaka-aineita sekoittamalla saat mielenkiintoisia yhdistelmiä. Toiset tuovat mietoihin makuihin happoa ja toiset vaaleisiin aineksiin väriä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kg marjoja
noin 1 kg sokeria (mausteita)

Valmistusohje

1. Huuhdo marjat tarvittaessa, lohko hedelmät. Täytä mehustimen pohjaosa vedellä. Nosta päälle mehunkeräysosa ja päällimäiseksi siiviläosa. Kaada marjat kattilan reiälliseen siiviläosaan. Sokerin voi kaataa marjojen kanssa kerroksittain. Itse mittaan mehun ja lisään sokerin vasta mitattuun mehuun. Nosta päälle kansi.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Laske lämpötilaa ja anna marjojen höyrystyä noin tunnin ajan. Laske mehua välillä ja mittaa se kattilaan. Jos haluat voi joko siiviläosaan tai mehunkeräysosaan lisätä mausteita; kanelitai vaniljatanko, inkivääripaloja, mausteneilikoita, kardemummansiemeniä tai mintunoksia.

3. Kerää marjamehu kattilaan ja lisää joukkoon 300 g sokeria/mehulitra. Kilosta marjoja tulee noin litra mehua, määrä riippuu marjojen mehuisuudesta. Kuumenna mehu ja kaada se pienellä kannulla suppilon kautta pulloihin. Täytä piripintaan, pinta laskee mehun jäähtyessä. Sulje pullot heti ja anna marjamehun jäähtyä ennen kylmään siirtämistä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marjamehu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X