Marjanektari
Marjasoseesta, vedestä ja sokerista syntyy monikäyttöinen marjanektari. Marjanektarista saa mainion aamu- tai välipalajuoman banaanin ja maustamattoman jogurtin kanssa soseuttamalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Marjanektari:
- 1 kg marjasosetta
- 2 dl vettä
- 100 g sokeria (1,5 dl)
Valmistusohje
1. Puhdista marjat ja soseuta ne monitoimikoneessa. Jos haluat täysin sileää nektaria, jauha sose käsikäyttöisellä sosemyllyllä tai painele siivilän läpi.
2. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä sokeriliemi ja sekoita marjasoseeseen. Pakkaa annosrasioihin ja pakasta. Tarjoa sellaisenaan marjakastikkeena tai vedellä laimennettuna aamujuomana.
Vinkki: Käytä marjasoseeseen erilaisia marjoja ja myös hedelmiä: mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita, puolukoita ja omenaa.
Katso myös: Mustikkapiiras, vadelmamousse sekä kuusi muuta kesäistä marjaherkkua
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjanektari