Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjanektari

Marjasoseesta, vedestä ja sokerista syntyy monikäyttöinen marjanektari. Marjanektarista saa mainion aamu- tai välipalajuoman banaanin ja maustamattoman jogurtin kanssa soseuttamalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Marjanektari:

  • 1 kg marjasosetta
  • 2 dl vettä
  • 100 g sokeria (1,5 dl)

Valmistusohje

1. Puhdista marjat ja soseuta ne monitoimikoneessa. Jos haluat täysin sileää nektaria, jauha sose käsikäyttöisellä sosemyllyllä tai painele siivilän läpi.

2. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä sokeriliemi ja sekoita marjasoseeseen. Pakkaa annosrasioihin ja pakasta. Tarjoa sellaisenaan  marjakastikkeena tai vedellä laimennettuna aamujuomana.

Vinkki: Käytä marjasoseeseen erilaisia marjoja ja myös hedelmiä: mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita, puolukoita ja omenaa.

Katso myös: Mustikkapiiras, vadelmamousse sekä kuusi muuta kesäistä marjaherkkua


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjanektari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.