Markon maa-artisokkakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkaa
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- nokare voita
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl vettä
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippiria
Valmistusohje
1. Kuori, paloittele perunat ja maa-artisokat. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Lisää joukkoon maa-artisokat ja perunat. Lisää valkoviini ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes juurekset kypsyvät.
2. Lisää kerma ja keitä hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku, ja lisää loraus valkoviiniä, jos keitto tuntuu liian tunkkaiselta.
- Vinkki! Kuori maa-artisokat sitruunaveteen, silloin ne eivät tummu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Markon maa-artisokkakeitto
Ei ollenkaan hassumpaa, taidan tehdä toistekin.