Reseptit

Markon maa-artisokkakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kg maa-artisokkaa
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippiria

Valmistusohje

Markon maa-artisokkakeitto

1. Kuori, paloittele perunat ja maa-artisokat. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Lisää joukkoon maa-artisokat ja perunat. Lisää valkoviini ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes juurekset kypsyvät.

2. Lisää kerma ja keitä hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku, ja lisää loraus valkoviiniä, jos keitto tuntuu liian tunkkaiselta.

  • Vinkki! Kuori maa-artisokat sitruunaveteen, silloin ne eivät tummu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Markon maa-artisokkakeitto

Hannele

Ei ollenkaan hassumpaa, taidan tehdä toistekin.

Vastaa käyttäjälle HannelePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.