
Marmeladimakeiset
Marmeladimakeiset valmistuvat helposti marjamehusta tai omenasoseesta. Kotitekoiset marmeladit sopivat joulupöytään, joulun ajan herkkupaloiksi kahvipöytään tai piirongin päällä pidettäviksi houkutuksiksi. Kauniisiin rasioihin tai tötteröihin pakatut makeiset sopivat myös lahjaksi tai myyjäisiin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Marmeladimakeiset
- 2 rkl agar-agar-hiutaleita (elintarvikekaupoista)
- 5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl laimentamatonta puolukkamehua
- 1 dl laimentamatonta mansikkamehua
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
Marmeladimakeiset valmistuvat perinteisesti hyydyttämällä apteekista saatavalla agar-agarilla.
1. Lusikoi agar-agar-hiutaleet kattilaan. Kaada päälle vesi ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä, ettei liemi pala pohjaan. 2. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon mehu. Kaada marmeladi tuorekelmulla suojattuun laakeaan vuokaan (noin 25 x 40 cm) ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. 3. Kumoa marmeladilevy sokerilla peitetylle leivinpaperille ja anna kuivahtaa muutaman tunnin ajan. 4. Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai ota levystä pikkuisilla muoteilla vaikkapa sydämen muotoisia paloja. Kierittele marmeladimakeiset sokerissa.
VINKKI: Marmeladimakeiset voi valmistaa myös sitruuna- tai viinihapolla terästetystä omena- tai päärynäsoseesta, jonka voi värjätä porkkana-tai aprikoosisoseella tai karamelliväreillä. Marmeladin voi hyydyttää myös sinisellä melatinhyytelöjauheella.
Katso myös: Nekkujen ohje
Katso myös Anna.fi: Manteliset riisimurokarkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marmeladimakeiset