Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolainen appelsiinibroileri

Marokkolainen appelsiinibroileri on todellinen makukimara, kun hapan, makea, karvas ja suolainen kohtaavat hedelmäiset ja pähkinäiset maut.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marokkolainen appelsiinibroileri

  • 12 kpl broilerin koipinuijaa
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 ripaus chilijauhetta
  • 8 kpl pikkusipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl hunajaa tai ruokosokeria
  • 1 kpl sitruunan mehu
  • 100 g manteleita
  • 100 g aprikooseja
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Marokkolainen appelsiinibroileri valmistuu broilerin koivista näin:

1. Ruskista broilerin koipinuijat öljyssä paistokasarissa. Lisää kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Lisää muut ainekset ja tarvittaessa hieman vettä.

2. Hauduta puolisen tuntia. Jos nestettä on liikaa, kaada se toiseen pannuun, keitä liemi kokoon ja lisää takaisin ruokaan. Lisää pinnalle silputtua lehtipersiljaa ja tarjoa marokkolaien appelsiinibroileri sahramilla värjätyn riisin tai risoton kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Marokkolaisia makuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolainen appelsiinibroileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.