Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolainen kasvistagine

Ainekset

  • 2-3 isoa porkkanaa
  • 10 pikkusipulia
  • rasia kirsikkatomaatteja
  • 20 pientä perunaa
  • 300 g lanttua tai naurista
  • 3-6 valkosipulinkynttä
  • 2-3 dl sieniä: kantarelleja, suppilovahveroita tai siitakkeita tai 1 dl kuivattuja sieniä
  • 1 tlk säilöttyjä kik-herneitä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 sitruuna
  • 1-2 kanelitankoa

liemi:

  • ½ l kasvis- tai kanalientä
  • 1 rkl kasvis- tai kanalientä
  • 2-3 tl glögimaustetta
  • 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl kurkumaa

Valmistusohje

Marokkolainen kasvistagine

  1. Kuori, kuutioi tai lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli. Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan. Pane kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat pataan päällimmäiseksi. Piilota kanelitanko kasvisten sekaan.
  2. Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle.
  3. Pane pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä ruokaa noin 1 ½ tuntia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolainen kasvistagine

Kauhat liemessä

Puoli litraa kana-tai kasvislientä
1 rkl kana -tai kasvislientä

Onkohan tässä tullu joku ajatusvirhe?

Tiina

Tää oli outo setti. Syödäänkö Marokossa lanttua? Ja glögimauste oli kun pientä kiveä ruoan seassa.

Vastaa käyttäjälle TiinaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.