Reseptit
30-60 min
6

Marokkolainen uunilohi

Marokkolainen uunilohi saa itämaisen maun tomaattisen mausteisesta kastikkeesta, jota ryydittävät jättikatkaravut, rusinat ja pinjansiemenet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marokkolainen uunilohi:

noin 1 kg lohifileetä
2 tl suolaa
valkopippuria
1 sitruunan mehu

Kastike:

sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
2 dl vettä
noin 800 g tomaattimurskaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ sitruunan mehu
2 tl ruokosokeria
(1 tl sumakkia)
(1 tl Ras El Hanout-mausteseosta, esim. Al'Fez)
chilijauhetta
1 tl savupaprikaa
1 tl juustokuminaa
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 ruukku tuoretta korianteria
(350 g aprikoosi-korianterikastiketta (Al'Fez))
100 g pinjansiemeniä
1 dl kultarusinoita
noin 8 jättikatkarapua
kalan paistoliemi

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä ja lisää muut ainekset paitsi pinjansiemenet, rusinat, ravut ja kalan liemi. Anna hautua hiljalleen noin tunti.

2. Huuhdo ja kuivaa kalafilee. Aseta kala uunipannuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Kaada kalan paistoliemi tomaattikastikkeen joukkoon. Jos haluat sileän kastikkeen, kaada seos siivilään ja painele mahdollisimmaan tarkkaan sileäksi soseeksi. Lisää joukkoon ravut, pinjansiemenet ja rusinat. Hauduta hetki. Aseta uunilohi ja ravut tarjolle kastikkeen kanssa.

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Lammaslihapullat
Tabbule-salaatti
Sitruunakakku ja jogurttikastike
Ruoka.fi: Marokkolainen sitruunakana

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokkolainen uunilohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X