
Marokkolainen uunilohi
Marokkolainen uunilohi saa itämaisen maun tomaattisen mausteisesta kastikkeesta, jota ryydittävät jättikatkaravut, rusinat ja pinjansiemenet.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Marokkolainen uunilohi:
- noin 1 kg lohifileetä
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
- 1 sitruunan mehu
Kastike:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- noin 800 g tomaattimurskaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl ruokosokeria
- (1 tl sumakkia)
- (1 tl Ras El Hanout-mausteseosta, esim. Al'Fez)
- chilijauhetta
- 1 tl savupaprikaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- (350 g aprikoosi-korianterikastiketta (Al'Fez))
- 100 g pinjansiemeniä
- 1 dl kultarusinoita
- noin 8 jättikatkarapua
- kalan paistoliemi
Valmistusohje
Marokkolainen uunilohi tehdään helposti näin:
1. Tee ensin kastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä ja lisää muut ainekset paitsi pinjansiemenet, rusinat, ravut ja kalan liemi. Anna hautua hiljalleen noin tunti.
2. Huuhdo ja kuivaa kalafilee. Aseta kala uunipannuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Kaada kalan paistoliemi tomaattikastikkeen joukkoon. Jos haluat sileän kastikkeen, kaada seos siivilään ja painele mahdollisimmaan tarkkaan sileäksi soseeksi. Lisää joukkoon ravut, pinjansiemenet ja rusinat. Hauduta hetki. Aseta uunilohi ja ravut tarjolle kastikkeen kanssa.
Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja: Lammaslihapullat Tabbule-salaatti Sitruunakakku ja jogurttikastike Ruoka.fi: Marokkolainen sitruunakana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen uunilohi