Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolaiset broilerifileet

Marokkolaiset broilerifileet saavat makua kuivatuista hedelmistä, tomaattikastikkeesta ja pinjansiemenistä. Tarjoa broilerinfileiden kanssa raikasta salaattia tai kurkumalla värjättyä risottoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Marokkolaiset broilerifileet

  • 6 broilerin rintapalaa
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria

Marokkolaisten broilerifileiden täyte

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 100 g keltaisia rusinoita
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • tölkki tomaattimurskaa
  • 0.5 tl harissa-chilitahnaa
  • 1 nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje

Marokkolaiset broilerifileet valmistuvat näin:

1. Viillä broilerin rintapalat taskuiksi tai osta valmiiksi taskuiksi leikattuja täytettäviä rintapaloja. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä. Lisää silputut aprikoosit ja muut ainekset. Hauduta noin 15 minuuttia.

3. Lusikoi täytettä fileille. Kiinnitä fileet taskuksi hammastikuilla. Ruskista kevyesti öljyssä.

4. Kaada lopputäyte uunivuokaan, aseta broileritaskut päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa marokkolaiset broilerinfileet salaatin ja sahramilla maustetun riisin tai risoton kanssa. Niiden joukkoon voi sekoittaa tomaattitäytettä.

Katso myös: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolaiset broilerifileet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.