Reseptit
yli 60 min

Marokkolaiset suolassa säilötyt sitruunat

Suolaan säilöttyjen sitruunoiden kuorta käytetään mausteeksi Lähi-idän ruokiin tai kastikkeisiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suolassa säilötyt sitruunat:

10 + 6 pientä (luomu)sitruunaa
4 dl merisuolaa (esim. harmaamerisuolaa)
vettä

Lisäksi:

2 kpl 1 l:n lasipurkkeja tiiviillä kannella

Valmistusohje

1. Steriloi kaksi litran lasipurkkia tai useampi pieni. Pese sitruunat hyvin juuresharjalla.

2. Leikkaa 10 sitruunaa halki niin, että teet kaksi viiltoa sitruunan halki pituussuunnassa. Jätä lohkot kiinni pohjasta. Ripottele sisään runsaasti suolaa. Purista kuuden sitruunan mehu astiaan.

3. Asettele sitruunat puhtaisiin purkkeihin, kaada päälle sitruunoiden mehua niin paljon, että sitruunat peittyvät. Lisää tarvittaessa kylmää vettä päälle. Sulje purkit huolellisesti.

4. Pidän purkkeja huoneenlämmössä pimeässä kaapissa kuukauden. Ravistele purkkia välillä. Nosta ne sitten jääkaappiin vielä kuukaudeksi.

5. Kuorta käytetään mausteeksi Lähi-idän ruokiin tai kastikkeisiin. Hedelmälihan voi käyttää myös, mutta liota se ensin, se on kovin suolaista.

Vinkki: Käytä suolasitruunoihin luomusitruunoita, koska niiden kuorissa ei ole torjunta-ainejäämiä. Niissä on usein myös makeampi maku.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/18. 

Lisää ohjeita säilöntään:

marinoidut valkosipulinkynnet

Marinoidut valkosipulinkynnet

Kuusenkerkät sopivat pikkelöintiin.

Pikkelöidyt kuusenkerkät

kokonaisina säilötyt mansikat

Säilöttyjä kokonaisia mansikoita

Anna.fi: Säilötyt sitruunat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokkolaiset suolassa säilötyt sitruunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X