Reseptit
30-60 min
Kiitos

Marokon mantelikana

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 (500 g) broilerin fileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pss (125 mg) sahramia
2 kanelitankoa
2 sipulia
2 1/2 dl vettä tai kanalientä
1 appelsiini
150-200 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl hunajaa, sokeria tai siirappia
60 g kokonaisia manteleita
4 rkl seesaminsiemeniä
Mainos

Valmistusohje

Marokon mantelikana

  1. Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla ja laita kattilaan. Lisää mausteeksi sahramia, kanelitanko ja hienonnettua sipulia. Lisää vettä tai kanalientä sen verran, että fileet peittyvät. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Kääntele paloja välillä. Siirrä kattila levyltä.
  2. Pese appelsiini ja raasta tai suikaloi keltainen kuori. Keitä aprikoosit pehmeiksi appelsiinista puristetussa mehussa ja niukassa vedessä. Lisää mausteeksi sokeria, siirappia tai hunajaa ja keitä, kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja liemi siirappimaista. Siivilöi joukkoon broilerin keitinliemi, tarkista maku ja lisää kypsät broileripalat. Paahda mantelit ja seesaminsiemenet hetken kuivassa pannussa ja sirottele päälle. Koristele ohuilla appelsiinisuikaleilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokon mantelikana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X