Marsalkka Mannerheimin omenapaistos
Marsalkka Mannerheimin omenapaistos on peräisin Mannerheimin kirjahyllystä ahkerassa käytössä olleesta Ida Nissenin pienestä keittokirjasta "Matrecept". Ida Nissen oli Mannerheimin palveluksessa keittäjänä ja julkaisi ruokaohjeensa vuonna 1932.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Kasvis
Ainekset
Marsalkka Mannerheimin omenapaistos
- 600-800 g omenoita
- 100 g korppujauhoja
- 100 g fariinisokeria
- 50 g manteleita
- 50 g voita
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl jauhettua mantelia
Valmistusohje
Marsalkka Mannerheimin omenapaistos tehdään helposti näin:Marsalkan omenapaistos
- Kuori ja lohko omenat ja laita ne kattilaan. Lisää tilkka vettä, etteivät omenat pala pohjaan. Keitä, kunnes omenat pehmenevät. Levitä omenat uunivuokaan.
- Sekoita korppujauhot, fariinisokeri, hienoksi hakatut mantelit ja sulatettu voi. Kaada seos omenoiden päälle. Paista marsalkka Mannerheimin omenapaistos uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja jauhetulla mantelilla. Levitä kerma vanhaan tapaan lämpimän paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista tai tarjoa marsalkka Mannerheimin omenapaistos ja kerma erikseen.
Vinkki! Kerman asemasta voit tarjota omenapaistoksen kanssa raikasta puolukkakiisseliä.
Vinkki! Omenapaistoksen ohje on peräisin Mannerheimin kirjahyllystä ahkerassa käytössä olleesta Ida Nissenin pienestä keittokirjasta ”Matrecept”. Ida Nissen oli Mannerheimin palveluksessa keittäjänä ja julkaisi ruokaohjeensa vuonna 1932.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marsalkka Mannerheimin omenapaistos