Marsipaani – tee itse makeismassa manteleista ja tomusokerista
Marsipaani on helppo tehdä myös itse. Kokeile tätä Kotilieden ohjetta ja tee elämäsi paras marsipaani. Tästä määrästä riittää ison täytekakun kuorrutukseksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Marsipaani
- 500 g tomusokeria
- 450 g mantelijauhoja
- 2 kananmunanvalkuaista
- ½ tl vaniljauutetta
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Marsipaani eli manteleista ja tomusokerista valmistettava makeismassa tehdään helposti näin:
- Tästä määrästä tulee niin marsipaania sen verran, että voit halutessasi kuorruttaa sillä noin 23 cm:n kokoiseen vuokaan tehdyn korkean täytekakun. Voit myös värjätä sitä elintarvikeväreillä.
- Siivilöi 500 grammaa tomusokeria ja 450 grammaa mantelijauhoa kulhoon. Mitä sileämpää mantelijauho on, sitä sileämpi lopputuloksesta tulee.
- Vatkaa kaksi valkuaista kevyesti pari minuuttia käsivispilällä. Lisää se kulhoon. Lisää kulhoon myös puoli teelusikallista vaniljauutetta sekä yksi teelusikallinen sitruunamehua. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kiinteä taikinapallo. Viilennä marsipaani jääkaapissa ennen käyttöä.
Lue myös: Marsipaanilla kuorrutettu äitienpäivän kakku – valkovuokkokakku
Lue myös Anna.fi: Suloisen makeat sisilialaiset leivonnaiset: marsipaaninameja ja Cassata-kakkua
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marsipaani – tee itse makeismassa manteleista ja tomusokerista