Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Marsipaanimedaljongit – marsipaanipikkuleivät

Ihanat marsipaanimedaljongit maistuvat mantelilta ja marsipaanilta. Pursotetuista pikkuleivistä voi tehdä myös täytettyjä herkkupaloja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marsipaanipikkuleipien taikina:

125 g voita tai margariinia
75 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja (250 g)
Mainos

päälle:

200 g marsipaania
2 valkuaista
100 g tomusokeria
(2 rkl mantelilikööriä)
puolukka-, pihlajanmarja- tai punaherukkahyytelöä
(2 rkl tomusokeria)

Valmistusohje

  1. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Muotoile taikina palloksi. Pidä viileässä noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi, ota muotilla (läpimitta 4-5 cm) pyörylöitä ja nosta ne leivinpaperille.
  3. Murenna marsipaani ja sekoita tomusokerin ja valkuaisten kanssa pehmeäksi. Voit lisätä tilkan likööriä, konjakkia tms. Laita seos pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla ja pursota marsipaaniseoksesta leivonnaisten päälle rengas.
  4. Paista 175 asteessa 13-15 minuuttia uunin keskiosassa, kunnes marsipaani on saanut kauniin värin ja taikinapohja on kypsä.
  5. Kun leivonnaiset ovat jäähtyneet, kuumenna kattilassa marjahyytelöä ja jaa marsipaanirenkaiden keskelle teelusikalla valuttaen hyytelöä keskelle. Jäähtyessään hyytelö kiinteytyy uudelleen.

Vinkki: Ellei marsipaanitäytettä riitä kaikkien leivonnaisten päälle, paista loput pyörylöistä ilman päällystä, mutta lyhyemmän aikaa. Levitä jäähtyneille kakuille marmeladia ja paina kaksi kakkua vastakkain.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marsipaanimedaljongit – marsipaanipikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X