Reseptit

Marsipaaniomenat

Ainekset

  • 4 hapahkoa isoa omenaa
  • 0.5 dl rusinoita
  • 2 rkl omenamehua tai rommia
  • 25-50 g saksanpähkinöitä
  • noin 70 g marsipaania
  • 1 rkl voita

omenamehua

hieno vaniljakastike:

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g ruskeaa sokeria
  • 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 keltuaista

Valmistusohje

Marsipaaniomenat
  1. Huuhdo rusinat ja kaada päälle mehu tai rommi ja anna rusinoiden pehmentyä. Sekoita rusinat hakattujen pähkinöiden ja marsipaanin joukkoon. Säästä osa saksanpähkinöistä koristeeksi.
  2. Poista omenista siemenkota ja vedä omenan vyötäisille ympäri viilto terävällä veitsellä, niin omena ei repeile uunissa. Täytä omenat marsipaanitäytteellä ja nosta voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan tilkka omenamehua ja paista omenia kuumassa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistuista vaniljatangoista raaputetut siemenet ja kuoret tai mausta vasta valmis kastike vaniljasokerilla ja anna kiehua 10 minuuttia, niin vaniljatangosta ehtii tulla makua. Laita keltuaiset kulhoon ja lisää kuumaa nestettä koko ajan vatkaten. Siirrä kulho vesihauteeseen ja jatka vatkaamista, kunnes kastike kiinteytyy. Jäähdytä ja tarjoa kuumien omenoiden kanssa.
  • Vaniljakastikkeen asemesta voit tarjota omenoiden kanssa hyvää vaniljajäätelöä tai maustaa kastikkeen tölkillisestä kermaviiliä.
  • Ohje: Ralf Kabelitz, Alte Stadtmuhle, Schopfheim, Saksa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marsipaaniomenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.