Marskin etikkasilakat
Marskin etikkasilakat maistuvat niin joulupöydässä kuin juhannuksenakin uusien perunoiden kaverina. Tällä klassikko-ohjeella hurmaat herkkusuut!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Marskin etikkasilakat
- 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
Mausteseos
- 2 ½ rkl suolaa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- ½ tl mausteneilikkaa
- 1-2 punasipulia
- ½ dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Marskin etikkasilakat tehdään helposti näin:
1. Perkaa silakat fileiksi. 2. Sekoita etikka ja vesi. Kaada liemi silakoiden päälle. Anna kypsyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 3. Kaada kalat siivilään. Lientä ei tarvitse säilyttää. Se on maustanut Marskin etikkasilakat vuorokauden aikana. 4. Sekoita suola, sokeri ja mausteet. 5. Lado kalat kerroksittain mausteseoksen, tillin ja sipulirenkaiden kanssa lasitölkkiin. Sulje kannella ja anna maustua muutaman päivän tai jopa neljä vuorokautta jääkaapissa. 6. Huomaa, että silakoiden maustuessa tölkkiin kertyy lientä.
Lue myös: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista
Lue myös Anna.fi: Lämpimät sinappisilakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marskin etikkasilakat
Tarkka ohje puuttuu!
Klikkaa ohje kohtaa! Aineksekset ovat omana kohtana.
Tuossa ei tarkenneta että laitetaanko mausteiden jälkeen uudelleen tuo liemi vai jääkö tosiaan noin kuivaksi.Laatijalla ei ole kaikki hanskassa kun perustiedot on kysymyksiä aiheuttavaa.
Hei! Ohjeessa mainitaan, että silakoiden maustuessa tölkkiin kertyy lientä. Tarkensin ohjetta niin, että siinä kerrotaan nyt selvemmin, että etikkaliemi kaadetaan kokonaan pois, ja lopullinen maustuminen tapahtuu mausteseoksen avulla.