Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marskin etikkasilakat

Marskin etikkasilakat maistuvat niin joulupöydässä kuin juhannuksenakin uusien perunoiden kaverina. Tällä klassikko-ohjeella hurmaat herkkusuut!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marskin etikkasilakat

  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa

Mausteseos

  • 2 ½ rkl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • ½ tl mausteneilikkaa
  • 1-2 punasipulia
  • ½ dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Marskin etikkasilakat tehdään helposti näin:

1. Perkaa silakat fileiksi. 2. Sekoita etikka ja vesi. Kaada liemi silakoiden päälle. Anna kypsyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 3. Kaada kalat siivilään. Lientä ei tarvitse säilyttää. Se on maustanut Marskin etikkasilakat vuorokauden aikana. 4. Sekoita suola, sokeri ja mausteet. 5. Lado kalat kerroksittain mausteseoksen, tillin ja sipulirenkaiden kanssa lasitölkkiin. Sulje kannella ja anna maustua muutaman päivän tai jopa neljä vuorokautta jääkaapissa. 6. Huomaa, että silakoiden maustuessa tölkkiin kertyy lientä.

Lue myös: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista

Lue myös Anna.fi:  Lämpimät sinappisilakat

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marskin etikkasilakat

Silakkaa

Tarkka ohje puuttuu!

Minä

Klikkaa ohje kohtaa! Aineksekset ovat omana kohtana.

ei toista kertaa

Tuossa ei tarkenneta että laitetaanko mausteiden jälkeen uudelleen tuo liemi vai jääkö tosiaan noin kuivaksi.Laatijalla ei ole kaikki hanskassa kun perustiedot on kysymyksiä aiheuttavaa.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Ohjeessa mainitaan, että silakoiden maustuessa tölkkiin kertyy lientä. Tarkensin ohjetta niin, että siinä kerrotaan nyt selvemmin, että etikkaliemi kaadetaan kokonaan pois, ja lopullinen maustuminen tapahtuu mausteseoksen avulla.

Vastaa käyttäjälle ei toista kertaaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.