Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marttojen sienipiirakka

Mehevä sienipiirakka on tällä kertaa valmistettu kantarelleista. Tähän Marttojen parhaaseen sienipiirakkaan sopivat muutkin sienet esimerkiksi, suppilovahverot ja tatit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Marttojen sienipiirakka

  • 100 g perunasosetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 dl kantarelleja
  • 2 sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl sitruunapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa tai kermaviiliä
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 paprika
  • 1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

Marttojen sienipiirakka leivontaan helposti näin:

  1. Sekoita perunasose, pehmeä rasva ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan läpimitta noin 28 cm). Anna taikinan jähmettyä viileässä.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai mikrossa. Lisää joukkoon hienonnetut sienet ja mausta seos valko- ja sitruunapippurilla ja suolalla.
  3. Sekoita kananmunat, kerma tai kermaviili, juustoraaste, kuutioitu paprika ja persiljasilppu. Lisää joukkoon sieni-sipulisilppu.
  4. Paista pohjataikinaa 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.

Lue myös: Sesongin herkku, kantarelli taipuu moneen

Lue myös Anna.fi: Sieni-poropiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marttojen sienipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.