Marttojen sienipiirakka
Mehevä sienipiirakka on tällä kertaa valmistettu kantarelleista. Tähän Marttojen parhaaseen sienipiirakkaan sopivat muutkin sienet esimerkiksi, suppilovahverot ja tatit.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Marttojen sienipiirakka
- 100 g perunasosetta
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3 dl kantarelleja
- 2 sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl sitruunapippuria
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa tai kermaviiliä
- 2 dl juustoraastetta
- 1 paprika
- 1 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Marttojen sienipiirakka leivontaan helposti näin:
- Sekoita perunasose, pehmeä rasva ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan läpimitta noin 28 cm). Anna taikinan jähmettyä viileässä.
- Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai mikrossa. Lisää joukkoon hienonnetut sienet ja mausta seos valko- ja sitruunapippurilla ja suolalla.
- Sekoita kananmunat, kerma tai kermaviili, juustoraaste, kuutioitu paprika ja persiljasilppu. Lisää joukkoon sieni-sipulisilppu.
- Paista pohjataikinaa 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.
Lue myös: Sesongin herkku, kantarelli taipuu moneen
Lue myös Anna.fi: Sieni-poropiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marttojen sienipiirakka