Matalassa lämmössä kypsennetty lohi
Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty lohi on lohkeilevan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä. Käytä apuna paistolämpömittaria.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi:

800 g lohen paksuinta osaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl hienoa merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

1. Ota 800 grammaa lohta. Poista lohesta ruodot ja siisti fileen reunat. Nosta uunivuokaan ja kaada päälle puoli desilitraa oliiviöljyä. Mausta kahdella teelusikallisella hienoa merisuolaa ripauksella rouhittua mustapippuria.

2. Aseta paistomittari lohen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisen uunin keskitasolla, kunnes sisälämpötila näyttää 45–48 astetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X