Matalassa lämmössä kypsennetty lohi tehdään helposti näin:
1. Ota 800 grammaa lohta. Poista lohesta ruodot ja siisti fileen reunat. Nosta uunivuokaan ja kaada päälle puoli desilitraa oliiviöljyä. Mausta kahdella teelusikallisella hienoa merisuolaa ripauksella rouhittua mustapippuria.
2. Aseta paistomittari lohen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisen uunin keskitasolla, kunnes sisälämpötila näyttää 45–48 astetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Uunilohi kolmella tavalla
Keskustelu
555
1*555
mViDyrTW’));select pg_sleep(6); —
-1);select pg_sleep(9); —
555
1′”
555
1*555
Varmasti herkullisen maukasta kun miedolla lämmöllä kypsennetty!
Kommentoi juttua: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi