Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty uunilohi on lohkeilevan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä. Käytä apuna paistolämpömittaria.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi:

  • 800 g lohen paksuinta osaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi tehdään helposti näin:

1. Ota 800 grammaa lohta. Poista lohesta ruodot ja siisti fileen reunat. Nosta uunivuokaan ja kaada päälle puoli desilitraa oliiviöljyä. Mausta kahdella teelusikallisella hienoa merisuolaa ripauksella rouhittua mustapippuria.

2. Aseta paistomittari lohen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisen uunin keskitasolla, kunnes sisälämpötila näyttää 45–48 astetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Uunilohi kolmella tavalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

1

555

1

1*555

1

mViDyrTW’));select pg_sleep(6); —

1

-1);select pg_sleep(9); —

e

555

e

1′”

TsmJ6KJY

555

e

1*555

puuhalko@hotmail.com

Varmasti herkullisen maukasta kun miedolla lämmöllä kypsennetty!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.