Reseptit
yli 60 min
12

Matcha-tiramisu

Matcha-tiramisu saa veikeän maun ja ihanan keväisen maun matchajauheesta, jota myyvät teekaupat. Valmista kermainen matcha-tiramisukakku jo edellisenä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Matcha-tiramisu:

Tiramisu-pikkuleipiä tai savoijardi-keksejä
500 g mascarpone-juustoa
2 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
50 g vadelmia

Kostuttamiseen

1 tl matcha-jauhetta
1 dl kuumaa vettä

Koristeluun

200 g valkoista suklaata
2 tl matcha-jauhetta
2 tl tomusokeria
vadelmia

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Vispaa mascarpone ilmavaksi ja sekoita kermavaahtoon.

2. Aseta irtopohjavuoan (15×15 cm) reuna tarjoiluvadille. Sekoita kostutusliemi matcha-jauheesta ja 80-asteisesta vedestä. Kasta pikkuleivät sokeripuoli ylöspäin matcha-liuokseen ja lado tiiviisti vuoan pohjalle. Levitä päälle mascarponea ja vadelmia, tasoita. Tee vielä kaksi kerrosta, mascarpone-täyte jää päällimmäiseksi. Pane jääkappiin yöksi tai vähintään 5 tunniksi.

3. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa, ja sekoita siihen 1 tl matcha-jauhetta. Levitä suklaamassa leivinpaperille 2 mm paksuksi levyksi ja pane jääkaappiin jähmettymään noin 20 minuutiksi. Säästä sulatusastiaan jäänyt suklaa.

4. Leikkaa jähmettynyt suklaa säännöllisen kokoisiksi paloiksi kakun reunojen vuoraamista varten. Irrota vuokareunus ja vuoraa kakun reuna vihreillä suklaalevyillä ja käytä loput sulatetusta suklaasta tarvittaessa liimana. Siivilöi päälle matcha-tomusokeriseos. Koristele matcha-tiramisu muutamalla vadelmalla ja tarjoile.

Kokeile myös muita ihania kakkuja:
Vadelmatiramisu
Amerikkalainen juustokakku
Ruusukakku
Ruoka.fi: Kesäinen tiramisu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Matcha-tiramisu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X