
Mätidippi
Mätidippi sopii loistavasti dipiksi sipseille. Unohda tylsät dippikastikkeet ja tee tämä helppo ja herkullinen dippi vain muutamasta raaka-aineesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Mätidippi
- 150 g ranskankermaa (täysrasvaista)
- 1 punasipuli
- 4 rkl hienonnettuja yrttejä esim. tilliä ja ruohosipulia
- 100 g kirjolohenmätiä
- 1–2 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
Tarjolle
- 200 g sipsejä
Valmistusohje
Mätidippi – TikTokin somehitti, joka on todella helppo tehdä:
- Lusikoi 150 grammaa ranskankermaa astiaan ja vaahdota se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Hienonna yksi punasipuli ja sekoita se vaahdotetun ranskankerman joukkoon.
- Hienonna yhteensä neljä ruokalusikallista yrttejä esimerkiksi tilliä ja ruohosipulia. Sekoita yrtit ranskankerman joukkoon.
- Sekoita joukkoon sata grammaa mätiä ja raasta joukkoon yhden limetin kuori ja purista yhden tai kahden limetin mehut myös. Sekoita hyvin.
- Mausta mätidippi teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella mustapippuria.
- Tarjoa mätidippi sipsien kanssa.
@kotiliesi Joko olet tehnyt mätidippiä? Tämä on paras dippi sipseille! Kokeile heti. #kotiliesiruoka #kotiliesi #mätidippi #sipsit #dippi #mäti
♬ Restaurant kitchen, Western food, fish food, kitchen(876222) – zomap
Lue myös: Mätimousse
Lue myös Anna.fi: Mäti-lohisuupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätidippi