Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mätidippi

Mätidippi sopii loistavasti dipiksi sipseille. Unohda tylsät dippikastikkeet ja tee tämä helppo ja herkullinen dippi vain muutamasta raaka-aineesta. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Mätidippi

  • 150 g ranskankermaa (täysrasvaista)
  • 1 punasipuli
  • 4  rkl hienonnettuja yrttejä esim. tilliä ja ruohosipulia
  • 100  g kirjolohenmätiä
  • 1–2 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta

Tarjolle

  • 200 g sipsejä

Valmistusohje

Mätidippi – TikTokin somehitti, joka on todella helppo tehdä:

  1. Lusikoi 150 grammaa ranskankermaa astiaan ja vaahdota se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  2. Hienonna yksi punasipuli ja sekoita se vaahdotetun ranskankerman joukkoon.
  3. Hienonna yhteensä neljä ruokalusikallista yrttejä esimerkiksi tilliä ja ruohosipulia. Sekoita yrtit ranskankerman joukkoon.
  4. Sekoita joukkoon sata grammaa mätiä ja raasta joukkoon yhden limetin kuori ja purista yhden tai kahden limetin mehut myös. Sekoita hyvin.
  5. Mausta mätidippi teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella mustapippuria.
  6. Tarjoa mätidippi sipsien kanssa.
@kotiliesi

Joko olet tehnyt mätidippiä? Tämä on paras dippi sipseille! Kokeile heti. #kotiliesiruoka #kotiliesi #mätidippi #sipsit #dippi #mäti

♬ Restaurant kitchen, Western food, fish food, kitchen(876222) – zomap

Lue myös: Mätimousse

Lue myös Anna.fi: Mäti-lohisuupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mätidippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.