1. Lusikoi kaksi purkkia täysrasvaista ranskankermaa kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää kaksi desilitraa turkkilaista jogurttia ja vatkaa se kevyesti joukkoon.
2. Raasta yhden sitruunan kuori vaahdon joukkoon. Hienonna punasipuli, neljä ruokalusikallista ruohosipulia ja neljä ruokalusikallista tilliä.
3. Yhdistä ranskankermaseos, punasipuli, yrtit, kaksi purkkia muikunmätiä, puoli teelusikallista hienoa merisuolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua musta- tai valkopippuria.
4. Maistele moussea, lisää tarvittaessa vähän sitruunamehua taittamaan rasvaisuutta tai suolaa halutessasi. Mäti on valmiiksi aika suolaista, joten varo liiallista suolan käyttöä.
5. Lusikoi mätimousse ruisnappien koloihin tai tarjoa se saaristolaisleivän kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.
Lue myös: Blini on keskitalven herkku – ohjeet parhaaseen taikinaan ja täytteisiin
Lue myös Anna.fi: Mätiä perinteisesti ja kuudella muulla tavalla – voileipäkakku ja huumaavat graavilohi-mätileivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätimousse