Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mätimousse

Mätimousse ruis­nappien päällä on suosittu suupala. Ranskankermasta saa täydelli­sen vaahdon, kun sen vatkaa sähkövatkai­mella kuohkeaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mätimousse

  • 300 g ranskankermaa (täysrasvaista)
  • 2 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 4 rkl tilliä hienonnettuna
  • 180 g muikunmätiä
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • ¼ tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Valmistusohje

Mätimousse tehdään helposti näin:

1. Lusikoi kaksi purkkia täysrasvaista ranskankermaa kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää kaksi desilitraa turkkilaista jogurttia ja vatkaa se kevyesti joukkoon.

2. Raasta yhden sitruunan kuori vaahdon joukkoon. Hienonna punasipuli, neljä ruokalusikallista ruohosipulia ja neljä ruokalusikallista tilliä.

3. Yhdistä ranskankermaseos, punasipuli, yrtit, kaksi purkkia muikunmätiä, puoli teelusikallista hienoa merisuolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua musta- tai valkopippuria.

4. Maistele moussea, lisää tarvittaessa vähän sitruunamehua taittamaan rasvaisuutta tai suolaa halutessasi. Mäti on valmiiksi aika suolaista, joten varo liiallista suolan käyttöä.

5. Lusikoi mätimousse ruisnappien koloihin tai tarjoa se saaristolaisleivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Blini on keskitalven herkku – ohjeet parhaaseen taikinaan ja täytteisiin

Lue myös Anna.fi: Mätiä perinteisesti ja kuudella muulla tavalla – voileipäkakku ja huumaavat graavilohi-mätileivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mätimousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.