Matti Lehtisen tonnikalamunakaskääryle
Tonnikalamunakaskääryle vaimon valmistamana on oopperalaulaja Matti Lehtisen herkkua. Valkosipuli, tilli, smetana ja tonnikala tekevät munakkaasta maukkaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Tonnikalamunakaskääryle
- 6 kpl munaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
Tonnikalamunakaskääryleen täyte
- 2 prk tonnikalaa
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 0.5 dl tillisilppua
- 0.5 dl smetanaa
- mustapippuria
pinnalle:
- juustoraastetta
Valmistusohje
Tonnikalamunakaskääryle tehdään näin:
Tonnikalamunakaskääryle on oopperalaulaja Matti Lehtisen herkkua. ”Iltapäivällä ennen konserttia tai oopperanäytöstä ei sovi syödä vatsaansa täyteen. Hengelle täytyy jättää tilaa! Niinpä taidetapahtuman jälkeen on sitten melkoinen nälkä. Mieliherkkuani illalla on vaimoni valmistamana tonnikalamunakaskääryle. Sitä nautiskeltaessa pureskellaan illan hyvät hetket ja töppäykset esimerkiksi saksalaisen valkoviinin Graf Matuschka Greiffenclau-Rieslingin kera”, kertoo oopperalaulaja Matti Lehtinen.
- Sekoita vehnäjauhot ja suola maitoon, lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. Vuoraa reunallinen uunipannu öljytyllä leivinpaperilla. Kaada seos pellille ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia. Kumoa kypsä munakas puhtaalle leivinpaperille.
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja hauduta ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita sipulisilppu, tilli, smetana, mausteet ja valutettu tonnikala keskenään. Levitä seos munakaslevyn päälle. Kääri rullalle, nosta uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Näin valmistetun käärön voit säilyttää jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.
- Kuumenna kääryle 225 asteessa uunin keskiosassa, kunnes juusto alkaa sulaa ja saa väriä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Espanjalainen munakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Matti Lehtisen tonnikalamunakaskääryle