Maukas lammaspata
Maukas lammaspata syntyy lampaanpotkasta tai muusta luullisesta lihasta, joka saa hautua hissuksiin uunissa tai liedellä säilyketomaattien, punaviinin ja yrttien kera.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Lammaspata:
4
karitsan potkaa tai 1 kg karitsanpaistia
öljyä
4
(banaanisalotti)sipulia
6
valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
1-2 tl
suolaa
800 g
säilöttyjä tomaatteja
1 rkl
tomaattipyreetä
1
kanelitanko
2
laakerinlehteä
2 tl
ruokosokeria
2 dl
punaviiniä
2 rkl
oliiviöljyä
timjamia tai rosmariinia
Keskustelu
Ihan paras pataresepti! Itse tein puolikkaasta lampaan koivesta ”kokonaisena”, paistoin siihen ensin paistopinnan (en tiedä olisiko edes ollut välttämätön) ennen pataan laittamista. Uunissa n. 3 kolme tuntia, jonka jälkeen perkasin lihan ja pilkoin sopiviksi paloiksi. Tämän jälkeen pidin vielä noin tunnin. Lisäsin pataan myös porkkanoita ja ruusukaalia, kun tykkään vähän kevennellä patojen koostumuksia. Luu padassa mukana haudutusvaiheessa tuo uskomattoman paljon herkullista makua!
Kokeilussa on. Lisäsin reptin myös porkkanat ja isoäidin oppien mukaan hieman neilikkaa. Lisänä rokassa oli hyvää bordeaux viiniä, joka jäi yli viikonlopulta. Hyvää tulee varmasti!
Jätin lampaan pois ja tuloksena syntyi herkullinen kasvispata!!
Kommentoi juttua: Maukas lammaspata