
Maukas lammaspata
Maukas lammaspata syntyy lampaanpotkasta tai muusta luullisesta lihasta, joka saa hautua hissuksiin uunissa tai liedellä säilyketomaattien, punaviinin ja yrttien kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Lammaspata:
- 4 karitsan potkaa tai 1 kg karitsanpaistia
- öljyä
- 4 (banaanisalotti)sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- 1-2 tl suolaa
- 800 g säilöttyjä tomaatteja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 kanelitanko
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl ruokosokeria
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- timjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
Lammaspata muhii maukkaaksi näin.
1. Huuhdo ja kuivaa potkat. Paloittele liha, jos käytät paistia, lapaa tai etuselkää. Kuori ja lohko sipulit, silppua valkosipulinkynnet.
2. Ruskista lihapalat öljyssä pannussa, ja kaada ne pataan hautumaan. Huuhdo pannu ja kaada liemi pataan. Lisää joukkoon muut ainekset.
3. Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa tai liedellä kolmisen tuntia. Tarjoa lammaspata uunijuuresten tai juuressoseen kanssa.
Katso myös: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike
Katso myös Anna.fi Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maukas lammaspata
Ihan paras pataresepti! Itse tein puolikkaasta lampaan koivesta ”kokonaisena”, paistoin siihen ensin paistopinnan (en tiedä olisiko edes ollut välttämätön) ennen pataan laittamista. Uunissa n. 3 kolme tuntia, jonka jälkeen perkasin lihan ja pilkoin sopiviksi paloiksi. Tämän jälkeen pidin vielä noin tunnin. Lisäsin pataan myös porkkanoita ja ruusukaalia, kun tykkään vähän kevennellä patojen koostumuksia. Luu padassa mukana haudutusvaiheessa tuo uskomattoman paljon herkullista makua!
Kokeilussa on. Lisäsin reptin myös porkkanat ja isoäidin oppien mukaan hieman neilikkaa. Lisänä rokassa oli hyvää bordeaux viiniä, joka jäi yli viikonlopulta. Hyvää tulee varmasti!
Jätin lampaan pois ja tuloksena syntyi herkullinen kasvispata!!