Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukas pullavanukas

Pullavanukas on makumuisto mummolasta. Älä heitä kuivahtanutta pullaa pois, vaan tuunaa se pullavanukkaaksi. Pilko pulla ja kakkupalat vuokaan, kaada päälle makeutettu munamaito ja kuorruta uunissa. Tarjoa pullavanukas marjakastikkeen ja jäätelön kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pullavanukas

  • voita ja noin puolikas pullapitko

munamaito:

  • 3 munaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ dl sokeria

Lisäksi:

  • noin ½ l marjoja
  • tilkka mehua tai vettä
  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

Pullavanukas tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa pullapitko pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka tai neljä annosvuokaa. Lado pullapalat vuokiin.
  2. Sekoita munat, kerma, sokeri ja mausteet. Jaa seos vuokiin. Kypsennä pullavanukasta 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy.
  3. Soseuta marjat ja tarjoa pullavanukkaan kastikkeena. Pullavanukkaan lisäksi voi tarjota jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Katso myös: Mitä tehdä kuivasta pullasta?

Katso myös Anna.fi/ruoka: French toast uunissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas pullavanukas

Muori maalta

Tein pienen annoksen kolmesta pullasta. Jaoin ohjeen kolmella. Lisäsin mansikat kerroksien väliin sattumanvaraisesti ja munamaidon tein oatlykermasta päälle. Tuli hyvää. Aina voi reseptejä säveltää uudelleen.

Suttuherkku

Äitini (s 1915) teki pullasuttua kattilassa. Ei käyttänyt kahvia. Miten se herkku tehdään?

Vastaa käyttäjälle Muori maaltaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.