Reseptit

Maukas raparperihillo

Ainekset

  • 1 kg paloiteltua raparperia
  • 5 dl hillosokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • minttua, kanelia, kardemummaa
  • kokonaisia mausteneilikoita tai inkivääriä

Valmistusohje

Maukas raparperihillo

 

  1. Mittaa paloiteltu raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mauste. Neilikat ja kardemummansiemenet on hyvä sitoa sideharsonyyttiin tai sulkea teepallosiivilään, jolloin mausteet on helppo poistaa keitoksesta.
  2. Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa leivonnaisten täytteenä, viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hillo sopii hyvin myös jäädykkeen mausteeksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas raparperihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.