Reseptit

Maukas saksanpähkinäpatonki

Ainekset

Päivä 1

  • 1 dl vettä
  • veitsenkärjellinen hiivaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Päivä 2

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta

Valmistusohje

Maukas saksanpähkinäpatonki

Maukas saksanpähkinäpatonki sopii brunssille tai lounassalaatin kaveriksi. Sivele tuorejuustoa patonkiviipaleiden päälle ja nauti.

Ohjeella leivot kaksi saksanpähkinäpatonkia.

1. Liota kulhossa kädenlämpöiseen veteen veitsenkärjellinen hiivaa. Vatkaa joukkoon desi vehnäjauhoja. Anna taikinajuuren seistä vuorokausi liinalla peitettynä huoneenlämmössä.

2. Liota seuraavana päivänä toisessa pikkukulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, oliiviöljy ja suola. Lisää seos taikinajuuren joukkoon ja sekoita kunnolla.

3. Lisää osa vehnäjauhoista sekä saksanpähkinärouhe. Alusta lopuilla jauhoilla kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

4. Painele seos jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi taikinapötköksi. Jaa taikina kahteen osaan.

5. Painele molemmat taikinapötköt littanoiksi ja pitkänomaisiksi levyiksi. Kääri rullalle ja rullaa päät vielä hieman kapeneviksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille saumakohta alaspäin kohoamaan. Anna patonkien kohota lämpimässä 15 minuuttia.

6. Vedä terävällä veitsellä muutama viilto patonkien päälle. Suihkauta uuniin ennen patonkien paistamista hieman vettä, jotta pinnasta tulee rapeampi. Paista patonkeja 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Saksanpähkinäpatonki maistuu salaattien seurassa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas saksanpähkinäpatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.