Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Maukas savusilakkatahna

Reilu kerros savusilakkatahnaa ruisleivän päällä maistuu huikopalana. Savusilakkatahnasta voi tehdä myös pieniä suupaloja, esimerkiksi piparimuotilla leikattujen ruisleipäpalojen päällä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maukas savusilakkatahna:

noin 600 g savusilakoita
1 prk (200 g) ranskankermaa
½ sitruunan mehu
mustapippuria

Lisäksi:

mallasleipää tai kuivattua varrasleipää
tuoretta tilliä
1-2 uutta punasipulia varsineen

Valmistusohje

 

1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Hienonna kalat veitsellä.

2. Kaada ranskankerma kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja hienonnetut silakat. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna seoksen maustua jääkaapissa muutama tunti.

3. Tarjoa tahna mallasleivän tai kuivatun varrasleivän ja silputun tillin ja punasipulin kanssa.

Katso myös: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savukala-salaattikulho

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maukas savusilakkatahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X