Maukas savusilakkatahna
Reilu kerros savusilakkatahnaa ruisleivän päällä maistuu huikopalana. Savusilakkatahnasta voi tehdä myös pieniä suupaloja, esimerkiksi piparimuotilla leikattujen ruisleipäpalojen päällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Maukas savusilakkatahna:
- noin 600 g savusilakoita
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- ½ sitruunan mehu
- mustapippuria
Lisäksi:
- mallasleipää tai kuivattua varrasleipää
- tuoretta tilliä
- 1-2 kpl uutta punasipulia varsineen
Valmistusohje
Savusilakkatahna tehdään näin:
1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Hienonna kalat veitsellä.
2. Kaada ranskankerma kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja hienonnetut silakat. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna seoksen maustua jääkaapissa muutama tunti.
3. Tarjoa tahna mallasleivän tai kuivatun varrasleivän ja silputun tillin ja punasipulin kanssa.
Katso myös: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savukala-salaattikulho
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maukas savusilakkatahna