Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukas savusilakkatahna

Reilu kerros savusilakkatahnaa ruisleivän päällä maistuu huikopalana. Savusilakkatahnasta voi tehdä myös pieniä suupaloja, esimerkiksi piparimuotilla leikattujen ruisleipäpalojen päällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Maukas savusilakkatahna:

  • noin 600 g savusilakoita
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • mallasleipää tai kuivattua varrasleipää
  • tuoretta tilliä
  • 1-2 kpl uutta punasipulia varsineen

Valmistusohje

Savusilakkatahna tehdään näin:

1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Hienonna kalat veitsellä.

2. Kaada ranskankerma kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja hienonnetut silakat. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna seoksen maustua jääkaapissa muutama tunti.

3. Tarjoa tahna mallasleivän tai kuivatun varrasleivän ja silputun tillin ja punasipulin kanssa.

Katso myös: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savukala-salaattikulho


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas savusilakkatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.