Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukkaat herkkukurkut

Muokkaa ohjetta makusi ja tarpeidesi mukaan. Voit lisätä joukkoon pestyjä mustaviinimarjan lehtiä tai vaihtaa etikan makuetikkaan. Erilaiset pippurit ja muut yrtit sopivat maustamaan lientä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 4-5 avomaankurkkua
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl tuoretta vahvaa minttua
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese kurkut. Lado ne kuumennettuihin lasipurkkeihin viipaloituina. Pane niiden väliin sinapinsiemeniä, valkosipuli- ja chiliviipaleita ja hienonnettua minttua.

2. Kiehauta liemen aineksia kattilassa noin 5 minuutin ajan. Kaada liemi kurkuille ja katso, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa. Sulje kansilla, jotka on steriloitu kiehuvassa vedessä. Anna purkkien jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä.

3. Metallisesta korkista kuuluu napsahdus ja se painuu hieman sisään, kun korkin ja purkin sauma on sulkeutunut tiiviisti. Tällöin säilöntä on onnistunut ja kurkut säilyvät viileässä ja pimeässä useita kuukausia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Lisää kivoja säilykeitä kurkusta:

inkiväärikurkut

Inkiväärillä maustetut kurkut

kurkkusalaatti

Kurkkusalaatti

kurkkurelish

Kurkkurelish

Ruoka.fi: Valkosipulikurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukkaat herkkukurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.