Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Maukkaat laskiaispullat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g voita tai margariinia
2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
0.5 tl suolaa
0.5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
6 dl jauhoja

Valmistusohje

  1. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa.
  2. Lisää sulaneeseen rasvaan maito ja nosta kattila pois liedeltä.
  3. Murenna hiiva taikinakulhoon, kaada osa maitorasvaseoksesta päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  4. Lisää taikinakulhoon suola, sokeri, kardemumma ja noin puolet jauhoista hyvin taikinaa vatkaten.
  5. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi käsistä ja kulhosta irtoavaksi.
  6. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi.
  7. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 10-12 osaan. Pyörittele palaset pulliksi. Anna pullien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  8. Voitele pullat kananmunalla, koristele raesokerilla tai mantelirouheella ja paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10-15 minuuttia.
  9. Leikkaa jäähtyneistä pullista pois osa, joka nostetaan myöhemmin täytteen päälle. Levitä pullille vanilliinisokerilla maustettua kermavaahtoa.
  • Voit lisätä laskiaispullien täytteeksi vielä mantelimassaviipaleita tai hilloa.
  • Sekoita laskiaispullien täyte jauhetusta mantelista, sokerista ja kermasta. Tee täytteestä tahnainen seos. Voit sekoittaa myös pullan sisusta tahnaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maukkaat laskiaispullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X