Reseptit
yli 60 min
Maukkaat laskiaispullat
Valmistusohje
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa.
- Lisää sulaneeseen rasvaan maito ja nosta kattila pois liedeltä.
- Murenna hiiva taikinakulhoon, kaada osa maitorasvaseoksesta päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
- Lisää taikinakulhoon suola, sokeri, kardemumma ja noin puolet jauhoista hyvin taikinaa vatkaten.
- Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi käsistä ja kulhosta irtoavaksi.
- Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi.
- Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 10-12 osaan. Pyörittele palaset pulliksi. Anna pullien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla, koristele raesokerilla tai mantelirouheella ja paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10-15 minuuttia.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista pois osa, joka nostetaan myöhemmin täytteen päälle. Levitä pullille vanilliinisokerilla maustettua kermavaahtoa.
- Voit lisätä laskiaispullien täytteeksi vielä mantelimassaviipaleita tai hilloa.
- Sekoita laskiaispullien täyte jauhetusta mantelista, sokerista ja kermasta. Tee täytteestä tahnainen seos. Voit sekoittaa myös pullan sisusta tahnaan.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Maukkaat laskiaispullat