Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukkaat lihapiirakat

Lihapiirakat leivotaan mummolan reseptillä. Näiden piiraiden eteen kannattaa nähdä vaivaa. Muista maustepippuri, se tekee lihapiiraiden mausta juuri oikean.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

Lihapiirakat

  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl siirappia
  • noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl sulaa rasvaa

täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus maustepippuria
  • 1 dl vettä
  • 4 dl keitettyä puuroriisiä (1½ dl raakaa)
  • 2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Lihapiirakat valmistuvat näin:

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

2. Valmista täyte. Silppua sipuli ja kuullota se vähässä rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se muruiseksi seokseksi koko ajan sekoitelleen. Lisää mausteet ja vesi. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon suolatussa vedessä kypsäksi keitetty ja valutettu riisi. Lisää lopuksi silputut kananmunat.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se levyksi. Ota levystä pienellä lautasella painaen pyöreitä piirakankuoria. Sivele reunat vedellä. Lusikoi kuorille jauhelihaseosta ja käännä piiraat puolikuun muotoon. Ummista reunat lautasen reunalla painaen. Anna piiraiden kohota kymmenisen minuuttia.

4. Kuumenna öljy ja uppopaista piiraat molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta lihapiirakat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Lihapiirakat
Nämä lihapiirakat edustavat piirakkaperinnettä parhaimmillaan. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Jauhelihapiiras

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukkaat lihapiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.