Valmistusohje
Maukkaat porkkanasämpylät ovat juurevia aamiaissämpylöitä. Porkkanaraaste antaa helpoille sämpylöille paitsi mehevyyttä myös makua ja makeutta.
1. Kuori ja raasta porkkanoita riittävä määrä.
2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva ja hunaja tai siirappi nesteeseen. Kaada seos vähitellen sekoittaen jauhoihin. Lisää porkkanaraaste ja alusta pehmeää taikinaa voimallisesti vähintään 10 minuuttia. Anna sämpylätaikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
3. Vaivaa kohonnutta sämpylätaikinaa noin minuutin ajan. Leivo taikina sämpylöiksi pellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Voitele porkkanasämpylät varovasti öljyllä ja paista 250 asteessa noin kymmenisen minuuttia.
Keskustelu
Ohje on jo vuosia vanha, mutta silti kaikille tiedoksi: sämpylät, joissa on hunajaa, eivät ole vegaanisia –
täysvegaani ei syö mitään eläinperäistä. Monelle vegaanille hunaja on ok, mutta aina kannattaa ottaa varman päälle.
Miksi pitäisi tanssia jonkun täysvegaanin mielen mukaan? Jos joku on näin päättänyt itse elää, niin silloin voi joutua tilanteeseen että kylässä ei välttämättä ole mitään syötävää tarjolla.
Kommentoi juttua: Maukkaat porkkanasämpylät