Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanasämpylät

Nämä maukkaat sämpylät ovat juurevia aamiaissämpylöitä. Porkkanaraaste antaa helpoille sämpylöille paitsi mehevyyttä myös makua ja makeutta

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Porkkanasämpylät

  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 6 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia

Voitelu

  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Maukkaat porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät leivotaan helposti näin:

1. Kuori ja raasta porkkanoita riittävä määrä. Ota hiiva huoneenlämpöön.

2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva ja hunaja tai siirappi nesteeseen. Kaada seos vähitellen sekoittaen jauhoihin. Lisää porkkanaraaste ja alusta pehmeää taikinaa voimallisesti vähintään 10 minuuttia.

3. Anna sämpylätaikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

4. Vaivaa kohonnutta sämpylätaikinaa noin minuutin ajan. Leivo taikina sämpylöiksi pellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

5. Voitele sämpylät varovasti öljyllä ja paista 225 asteessa noin kymmenisen minuuttia.

Vinkki: Tarjoa vastaleivotut sämpylät saksanpähkinä-hunajavoin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Kotijuustolla täytetyt pähkinä-sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanasämpylät

Kpr

Ohje on jo vuosia vanha, mutta silti kaikille tiedoksi: sämpylät, joissa on hunajaa, eivät ole vegaanisia –
täysvegaani ei syö mitään eläinperäistä. Monelle vegaanille hunaja on ok, mutta aina kannattaa ottaa varman päälle.

Vanilija

Miksi pitäisi tanssia jonkun täysvegaanin mielen mukaan? Jos joku on näin päättänyt itse elää, niin silloin voi joutua tilanteeseen että kylässä ei välttämättä ole mitään syötävää tarjolla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.